Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

През 1944 не бяхме окупирани! Бяхме спасени от турска инвазия по нареждане на Чърчил! ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Една луда история излезе от архивите на руските служби и по-точно преписките между Сталин и Чърчил. Оказва се, че Чърчил е предложил 30-50 турски дивизии, всяка с 10-15 хиляди души, да нахлуят в България. Това става към края на войната през 1944 година.

Сталин категорично е бил против и СССР изпреварва Великобритания. Идва в България и спира турската инвазия на 5 септември. Писмата на Чърчил до Сталин съдържат директно предложение турски войски да влязат в България, не СССР. Целта била страната ни да се откъсне от руското влияние. Цената, която сме щели да платим е „Източна Румелия“. Всичко до Стара Планина е щяло да бъде турско отново.

До този момент Турция запазва неутралитет. Райха не успява да я привлече. Разминава се с голямото кръвопролитие Когато идва края на войната, вече е друго, трябва да се плячкосат победените. Тогава Турция е готова да влезне във войната срещу Хитлер и да оглозга България. Факта, че е съюзник на СССР и Великобритания го прави напълно законно.

Сталин надушва играта на Чърчил, както и химията между народите на България и Русия. На всеки е известно, че българите не са били съюзник на Хитлер. Турска окупация над Тракия е неприемлива и за нас, и за Русия. На 5 септември се обявява бутафорна война, не пуква и един куршум. Руските войски влизат без бой, хората ги посрещат радушно. Това предотвратява разпокъсването на територията и изгнанието на милиони българи.

Друг интересен факт е, че Сталин не е имало против да останем в Северна Гърция. Искал е тя да остане под окупация, но не в ръцете на германците. Генералът, който е направил обратното, въпреки волята на Сталин, в последствие е репресиран и разжалван.

Източник 

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 12871 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-05-03 09:51:49 преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 3113 прегледа
Гласът на народа: В ерата на Социалистическа Народна Република България 1944 - 1989 - нямаше гладни и бездомни хора - безработицата беше непознато явление за обществото - държавата беше на едно от първите места по производство и експорт на селскостопанска продукция, гордеехме се с нашите кооперативи и ТКЗС-та - имахме силна индустрия, промишленост, металургия. - изнасяхме научно технически прогрес с марката - "про ... още
На: 2016-12-17 14:59:39 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 2120 прегледа
Дискусии: Наскоро бяхме докоснати от читател, който се бори с решението, дали да вземе детското столче за кола за предстоящата ваканция до Европа. За да отговорим на въпроса дали да вземете столчето за кола или не трябва да кажем, че столчето е задължително за децата, които пътуват с кола. И ето и самия антентичен разказ на читателя ни, пуснат ни по мейла... Ние наистина нямахме избор, защото трябваше да ... още
На: 2015-10-12 14:48:20 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4526 прегледа
Новини: Ето как радушно Германия прие бежанците, а източно европейците - НЕ! Във видеото всеки един българин може да направи равносметка, дали ние бяхме посрещнати така. ЕС за едни е майка, а за други - мащеха! Или всичко е едно голямо лицемерие .... Меркел се стремеше да получи Нобеловата награда, за мир - но, уви размина се с нея, независимо, че покани пълчища от араби и африканци! ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X