Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

През 1944 не бяхме окупирани! Бяхме спасени от турска инвазия по нареждане на Чърчил! ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Една луда история излезе от архивите на руските служби и по-точно преписките между Сталин и Чърчил. Оказва се, че Чърчил е предложил 30-50 турски дивизии, всяка с 10-15 хиляди души, да нахлуят в България. Това става към края на войната през 1944 година.

Сталин категорично е бил против и СССР изпреварва Великобритания. Идва в България и спира турската инвазия на 5 септември. Писмата на Чърчил до Сталин съдържат директно предложение турски войски да влязат в България, не СССР. Целта била страната ни да се откъсне от руското влияние. Цената, която сме щели да платим е „Източна Румелия“. Всичко до Стара Планина е щяло да бъде турско отново.

До този момент Турция запазва неутралитет. Райха не успява да я привлече. Разминава се с голямото кръвопролитие Когато идва края на войната, вече е друго, трябва да се плячкосат победените. Тогава Турция е готова да влезне във войната срещу Хитлер и да оглозга България. Факта, че е съюзник на СССР и Великобритания го прави напълно законно.

Сталин надушва играта на Чърчил, както и химията между народите на България и Русия. На всеки е известно, че българите не са били съюзник на Хитлер. Турска окупация над Тракия е неприемлива и за нас, и за Русия. На 5 септември се обявява бутафорна война, не пуква и един куршум. Руските войски влизат без бой, хората ги посрещат радушно. Това предотвратява разпокъсването на територията и изгнанието на милиони българи.

Друг интересен факт е, че Сталин не е имало против да останем в Северна Гърция. Искал е тя да остане под окупация, но не в ръцете на германците. Генералът, който е направил обратното, въпреки волята на Сталин, в последствие е репресиран и разжалван.

Източник 

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 12886 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-05-03 09:51:49 преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 3261 прегледа
Гласът на народа: В ерата на Социалистическа Народна Република България 1944 - 1989 - нямаше гладни и бездомни хора - безработицата беше непознато явление за обществото - държавата беше на едно от първите места по производство и експорт на селскостопанска продукция, гордеехме се с нашите кооперативи и ТКЗС-та - имахме силна индустрия, промишленост, металургия. - изнасяхме научно технически прогрес с марката - "про ... още
На: 2018-09-16 09:47:15 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 432 прегледа
Политика: "Имаме амбиция да посетим всяка община. Бяхме в Кресна, хората са гневни. Там жителите са 12 000 души и имат само 7 полицаи. Ще внесем пет законопроекта, вяроятно няма да се приемат, но все пак. Всички народни предстваители ще бъдат по избирателните си райони". Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева. "ГЕРБ си отива, не по наше желание, а на хората, защото във всяка една сфера докараха България ... още
На: 2016-12-17 14:59:39 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 2135 прегледа
Дискусии: Наскоро бяхме докоснати от читател, който се бори с решението, дали да вземе детското столче за кола за предстоящата ваканция до Европа. За да отговорим на въпроса дали да вземете столчето за кола или не трябва да кажем, че столчето е задължително за децата, които пътуват с кола. И ето и самия антентичен разказ на читателя ни, пуснат ни по мейла... Ние наистина нямахме избор, защото трябваше да ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X