Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Проф. Катранджиев: В България има 5 области, които са застрашени от вируса ЗИКА! Вижте кои са те!

В България има пет големи български града и области около тях, които са застрашени от нахлуване на опасната зараза Зика. Причината е, че от години там се въдят тигрови комари, които са реалният преносител на болестта.

Това са Благоевград, Варна, Пловдив, Пазарджик и Бургас. Това каза Тодор Катранджиев, който е шеф на Националния център заразни и паразитни болести. Днес той е инструктирал своя екип как да действа при проявата на болестта у нас и как да се открие тях.

С идването на пролетта, комарите от този тип могат да се появят и по крайдунавските области, където има големи заблатявания и застояване на вода. Все още тигровите комари в България не пренасят зика, но не е изключено това да се случи. Време е общините да започнат да сключват договори с фирми за обезпаразитяване.

Зимата е топла, ранното затопляне е голям фактор. За да няма разпространение на комарите, трябва да се изтребят лаврите по езерата, локвите, мочурищата, реките и язовирите. Трябва да се спре излюпването.

Излюпят ли се тези комари, обезпаразитяването ще има минимален ефект. Хората не трябва да държат по терасите и в градините си съдове със дъждовна и застояла вода. Влаголюбивите растения също са отличен развъдник за тигрови комари.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-06-10 13:58:16 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 567 прегледа
Новини: В България няма вероятност да е разпространен вируса Зика, успокоява министър Петър Москов. Не е регистриран доказан случай. Няма и потенциална опасност на база данните на европейски институции за вируса Зика. Опасения се появиха, защото в страната има видове комари, които са само потенциални преносители на вируса. Това отбеляза министърът на здравеопазването Москов от парламентарната трибуна в о ... още
На: 2016-07-25 20:41:31 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1873 прегледа
Здраве: В Барселона днес се е родило бебе с микроцефалия, която е предизвикана от вируса Зика. Новината предава АФП позовавайки се на болничните власти в испанския град. Вирусът продължава да атакува жителите на Латинска Америка и страните в Карибския регион. Епидемията може да стане чудовищна, като по прогнози на изследователите броят на засегнатите от нея може да достигне до над 90 милиона души, докато ... още
На: 2016-01-28 18:13:04 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1064 прегледа
Новини: Вируса Зика достигна Европа. Обявени бяха първите случаи на заразени граждани на Дания и Швеция. Датски турист разви болестта след като се завърнал от Латинска Америка. Болестта е била установена, а състоянието му не буди безпокойство. Младият мъж е бил приет за лечение в болница в град Орхус. Той е първият заболял от вируса Зика датчанин.  В Швеция също съобщено за първия регистриран случай на з ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X