Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Работа в чужбина

Да започнеш работа в чужбина е решение което не се взима лесно, но се взима често и то все повече и повече напоследък предвид обстоятелствата, в които ни се налага да преживяме в България . Изпаднеш ли в безизходица, работата в чужбина ти се вижда като единственото адекватно решение на проблема.

Трудно за взимане от гледна точка на това, че заминаваш далеч от семейството си, но поради същата причина и неизбежно.

Колкото и да ти липсват, когато знаеш, че имат какво да ядат и какво да облекат сякаш всичко придобива смисъл и се примиряваш и с най-малкия недостатък на това да работиш в чужбина, преодоляваш и най-голямото препятствие, та дори си и благодарен за шанса, който ти е даден и започваш да се надяваш и мечтаеш за повече.

Защото всички знаем, че понякога е много по-възможно да се издигнеш и да се докажеш, та дори и да бъдеш оценен, в чужбина, отколкото тук в България.

Колкото и някои хора да твърдят, че трябва да останем в родната си страна и да се борим за подобряването на стандарта на живот, а не да бягаме в чужбина, много често тези хора изобщо не знаят за какво реално става на въпрос и колко потресаващ е начина на живот именно на хората, които съдят. Да започнеш работа в чужбина е избор, който правиш не само за себе си, но и за хората около теб, тези хора които разчитат на теб.

Когато това е единствената, така да се каже, обещаваща опция, решението вече е взето. Човек или се примирява с мизерията, или с носталгията. Има хора, които не могат да се решат на това да опитат късмета си в чужбина и вместо това предпочитат да се оплакват колко ниски са им доходите и как сестрата на братовчеда на някой техен приятел е в чужбина и си изкарва прилична заплата. Решението е изцяло наше и ние носим отговорност за него.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1717 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2014-08-29 11:43:01 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2084 прегледа
Други: Всеки млад човек след завършване на своето образование минава през един особен период на ориентация в пазара на труда, намира своето поле на развитие и започва да гради кариера. Във все по-агресивно глобализиращия се свят най-огромно предимство е владеенето на чужди езици и преди всичко професионалното боравене с английски език. Това може да отвори много врати за професионална реализация. Ето защо ... още
На: 2016-11-04 16:48:35 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2200 прегледа
Икономика: Малко над 8300 българи са  дошли от началото на годината от чужбина у нас като безработни. Ръстът за една година на завърналите се гурбетчии, регистрирали се в бюрата по труда, не е за подцненяване - над 23 на сто. Това показват данните на Агенцията по заетостта към края на септември, цитирани от в.”Сега”. В общия дял на хората без работа дошлите от чужбина са едва 3%. Официално безра ... още
На: 2015-11-09 07:44:42 преди: 2 години / 3 гласа / 7 точки / 0 коментара / 16332 прегледа
Геополитика: Руският президент днес подписа закон забраняващ общинските депутати да държат парите си в чужбина. Новият закон дава служители от три месеца в които да се реши дали да имат или не сметки в чужбина. През това време трябва да се вземе решение: или да се закрият сметките в чужбина или да си подадат оставките. Ако към момента на влизане в сила на закона сметките са били запорирани ( има вече такива) ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X