Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Други

Ръчно изработени арт изделия

Ръчно изработено колие с аметистОткрай време се твърди, че сходните форми си подхождат. Убедени в правотата на това твърдение, ние изпитваме задоволство, ако успеем да си доставим стилен интериор или модерна визия, съчетавайки материи, форми, декоративни модели. Зад всичко това може да стоят ръчно изработени арт изделия.

Всъщност красотата на детайлите често намира израз в нюансите. Именно чрез изкуството те могат да бъдат вплетени в повторения и естетически връзки. Тези връзки не се осъществяват, чрез механично редуване на едни и същи очертания, повърхности или декоративни мотиви, а чрез съзнателно внасяне на по-малки и по-големи ненатрапчиви различия помежду им.

Добър пример за по-горе казаното и във връзка със съчетания на ръчно изработени арт изделия може да вземем под внимание два букета рози. В единият от тях, розите имат еднакво дълги стебла, еднакво разцъфнали цветове и еднакво големи зелени листа. Както всеки букет, така и този не може да не бъде красив, но може да навява леко за скука.

Ако обаче другият букет е със стебла на рози в различна дължина, в различна степен разцъфнали цветове и различни големини на зелените листа, то букетът ще въздейства много по-силно. Причина за това ще са малките различия, а те в арт изделията винаги присъстват. Именно изграждането, чрез разнообразие в еднообразието стопява сухотата и безразличното повторение. Така с изборът на ръчно изработени арт изделия се цели да се избегне тази скука.

Красотата на нюансите се усеща само тогава, когато едновременно се възприемат и съпоставят еднородни качества. На потребителското око винаги е приятно, когато отчете различия, новаторство и творчество, а това може да стане, чрез използване на различни повърхности, качества, ажурното.

Ръчно изработените арт изделия могат да притежават малки различия, които да изменят характера на възприятие, а еднородните им на пръв поглед качества да имат своята неповторима индивидуалност.

Така например матирана дървена статуетка може да се обезличи, ако бъде поставена върху същия материал матирана мебел. В случай обаче, че ръчно изработеното арт изделие бъде поставено върху друг вид дървесина или друго покритие, то няма да „залепва“ за мебела и разликата видимо ще се очертава. Това подсказва, че е част от неговия свят и е направена възможно най-добрата комбинация.

Художествената изразителност на контрасти при ръчно изработените арт изделия е изпитано средство за обем, но и силует на раздвижване и подчертаване на отделни зони в интериорната композиция.

loading...
Рейтинг: 4.3 звезди | 3 гласа | 13 точки | 1 коментара | 1345 прегледа
Публикувано на: 2016-01-21 15:21:29
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Ръчно изработени арт изделия
На: 2015-03-07 10:42:02 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1501 прегледа
Ръчно изработени подаръци - уникално решение за подарък, който можете да направите на много скъп за Вас човек, човек, на който имате доверие и разчитате във всеки един моммент. В онлайн магазин за ключодържатели - zaKluch.com можете да изберете подходящ подарък за влюбени, за близки, познати, роднини и други. Достатъчно е само да посетите съответната категория и да се спрете на продуктът, който ... още
На: 2016-09-14 14:28:23 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 838 прегледа
Модерната спалнята е винаги на място, с най-новите технологични постижения и различни домакински уреди. Ако създадете интериор на спалня за момиче или за момче, днес има много варианти в модерен стил. Преди да започнете с всичко това помислете и за изхвърляне на мебели. Изобилието може да включва нестандартни форми, комбинации цветове и всичко, което да подчертае идентичността на някой. Мебелите в ... още
На: 2016-02-01 15:20:16 преди: 2 години / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 53028 прегледа
Британска фирма изготвя облекла от човешка кожа, като основно, материалът идва от Сирия! ДАЕШ дерат телата на убитите и изнасят кожите им за Британия... Британската фирма Human Leather е известна отдавна, като производител на изделия от естествена човешка кожа. Тя предлага на своите клиенти скъпи и експлозивни изделия, позволяващи на хората да се отделят от тълпата и да покажат на показ своята ек ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0