Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Разказ от първо лице: дръзко бягство от Кандахар - Афганистан! ВИДЕО!

Ранното утро на 3 август на 1995 година седем руски пилота пристигат на летище Тирана - Албания и започва обикновена подготовка за един обикновен рейс.

На борда на самолета били натоварени сандъци с патрони, по Договор с афганистанското правителство и те трябвало да бъдат доставени в Кабул. Товарът е легален, маршрута е познат. 

До Афганистан били летели много пъти така, че задачата била много проста - техническа, ако не се счита факта, че след оттеглянето на съветските войски вече пет години Афганистан се намирал в гражданска война, а патроните били предназначени за една от воюващите страни.

Но, цялата тази политическа обстановка нямала никакво отношение към работата на пилотите, за тях това бил един комерсиален рейс. Времето било изключително хубаво и въобще не предвещавало, какво ще се случи малко по-късно.

И още при подхода към Кандахар, когато влизат във връзка с летището те чуват по станцията: Момчета Вие ще останете при нас!

Те отговарят, че няма да останат и в този момент забелязват, че ги следва изтребител. Отначало не успели да разберат, защо ги екскортират, но впоследствие се убеждават, че именно техния самолет е на прицел.

Такъв обрат на събитията никои от руските пилоти не е очаквал.

И тогава чуват по станцията: Момчета, това е заповед - не е шега! Аз трябва да ви сваля или приземя, нямам избор! 

Оказва се, че екипажът на самолета се познава с пилота на изтребителя - полковник Гулиан Емджихан, който е завършил в СССР и заедно със съветските летци е воювал в Афганистан.

В момента обаче той бил на страната на талибаните. Но, преди ескортирането на самолета ИЛ 76 той не знаел, че познава екипажът. 

Така екскортирани самолетът ИЛ 76 заедно с изтребителя МИГ 21 се приземяват на летище Кандахар. Още с кацането на самолета, били щурмувани от тълпа въоръжени мъже, които ги очаквали, като противници и врагове.

Тогава ги арестуват, защото на борда на самолета се намират не само патрони, но и забранени оръжия. Пристигнала пресата, след което излезли със статии, че те превозват оръжия за избиване на мюсюлманския афганистански народ.

Първата нощ те преспали в самолета, а на третия ден били натоварени на военнен джип и откарани в неизвестна посока, като само им казали: Вие сега сте наши гости.

И тогава пилотите разбират, че са заложници и това ще продължи дълго.

Накрая се оказва, че ще ги съди Шириатски съд, което означавало ясна смърт.

Подробности от отвличането на самолета и чисто човешката история ще научите в прикаченото видео.

 

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-10 19:19:54 преди: 1 година / 74 гласа / 267 точки / 3 коментара / 315251 прегледа
Новини: Целият разказ на изнасилената от Боньо Фаса Мария Гиздева и след това обвинена в убийството му без цензура покъртващи истини и срамотии разказани от едно момиче пряко в национален ефир. Покъртителният разказ от първо лице бе излъчен в ефира на Нова в предаването Ничия Земя. Спорен е факта или поне за мен дали по това време на денонощието трябва да се излъчват такива неща, колкото до въпроса дали ... още
На: 2017-05-10 16:48:14 преди: 1 година / 3 гласа / 10 точки / 0 коментара / 1008 прегледа
Новини: Представяме ви разказ от първо лице. Руски командоси разказват пред журналисти как са отбивали терористични нападения на сирийска територия. Руската медия "Звезда" представи разказа и във видео. "Периодично бяхме подлагани на обстрел, но в едно прекрасно утро всичко рязко се обърна с главата надолу. Започна масиран артилерийски обстрел по нашите позиции. Стреляше се с установки „Град&rdqu ... още
На: 2017-12-26 17:19:36 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 719 прегледа
Новини: Български военни, които в момента са на мисия в Афганистан, зарадваха цяла България с уважението си към коледните традиции. Те се облякоха като коледари, с костюми, които са си направили сами (заради камуфлажния десен). Искам да ви покажа невероятното видео, което гарантирано ще стопли Вашата душа. В момента Българската армия има контингент от над 100 военнослужещи в Афганистан. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X