Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Разкриха детайли за станалото със задържаните журналисти, които попаднаха на голяма афера! (СНИМКИ)

Съобщихме ви за задържането на журналист от Биволъ и негов румънски колега. Всичко е във връзка с разследването #ДжиПиГ*йт. То бе представено от румънските колеги на Биволъ от Rise Romania. Те са запознали ОЛАФ с него вчера. Касае се до измама с европейски средства за земеделие.

Двамата журналисти тръгват по следите на далаверата и се натъкват на горене на документи. Искат да направят репортаж, след което биват арестувани. Почти веднага в други страни започна да се говори по медиите, докато тук основно се мълчеше за случая. Все пак първо трябва да се изгорят документите. Полицията просто ги е проснала на земята и ги е закопчала. Просто така, докато правят разследване, което е подкрепено дори от Европейската комисия.

Стигнали са до приближен на премиера на „европейска“ държава, който се оказва пръв приятел на шефа на ЕК. В ранните часове на нощта, заради тези хора, журналистите Димитър Стоянов и Атила Биро пишат обяснения в полето край Радомир. Цяла нощ са държани без връзка, адвокат и телефони. Има информация, че главният секретар на МВР и кандидат за вътрешен министър Младен Маринов е бил наясно с нещата в реално време.

През това време румънският консул се задейства да работи и отива пред районното в Радомир, за да си прибере Атила Биро. От Българският консул ни вест, ни кост. Никой от тези, които трябва да са заинтересовани от това поругаване на правата, не го чакаше.

От Биволъ правят опит да говорят с пресаташето на МВР. Тя не само не дава информация, но ги заблуждава за местонахождението на журналистите.

Днес сутринта, на 14 септември, двамата се прибират благополучно след прекарана нощ с белезници насред полето. Просто защото са искали да спасят от унищожение документи по разследване.

От Биволъ са категорични, че зад всичко се показва Валентин Златев, известен приятел на Борисов. След освобождението си, двамата журналисти се връщат на мястото и успяват да спасят няколко документа, които ви показвам сега:

Ще добавя само, че от Биволъ са се натъкнали и на фирма без никакъв опит, но свързана проследимо с Джи Пи Груп, която е спечелила търг на МВР за мобилно приложение за 112 на стойност 830 хиляди лева. Реално приложението може да бъде направено например за 50 хиляди лева по бързи оценки. Останалата сума ще бъде открадната.

Източник и повече информация - БИВОЛЪ

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-09-14 02:00:47 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 8115 прегледа
Гласът на народа: На 13-ти септември вечерта се случи нещо, което е показателно за състоянието, в което България. България е окупирана, България е в робство. Превзети сме от корумпирани бюрократи-престъпници, които са готови на всичко, за да постигнат целите си и да се облажат с народните милиони. Препечатваме статус на Биволъ, който се касае до задържани журналисти, които са били на път да разкрият една от най-го ... още
На: 2016-11-06 15:12:42 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 894 прегледа
Новини: От публикация в АФЕРА.бг разбираме, че сайтът е бил подложен на много масирана хакерска атака в деня за размисъл. Всичко е продължи и през нощта, както и тази сутрин. Сайтът на АФЕРА се хоства на сървъри в САЩ. От компанията, която предоставя сървърите са предупредили, че атаката е толкова огромна, че са застрашени и други сайтове на въпросния сървър. Съобщението виждате на снимката. Специалисти ... още
На: 2017-10-21 15:04:32 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 2 коментара / 7884 прегледа
Новини: Голяма телевизионна схема на предаването ВИП Брадър бе разкрита от потребители на социалните мрежи. Става на въпрос за интригата с Даниел Петканов и Александра Богданска. Двамата или не са прекратявали отношенията си, или са ги подновили поне през август. Издават ги техни снимки, които доказват, че двамата са били на море в Гърция – на едно и също място, дори на една и съща скала. Все п ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X