Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

Разкошна находка до Йерусалим: археолози откриха византийски манастир с цветни мозайки

Израелски археолози откриха при разкопки близо до Йерусалим руини на древен византийски манастир и църкви.

Постройките датират отпреди 1500 години и според ръководителя на разкопките Биниямин Сторхан, тук става на въпрос за голям монастир с церква от периода V-VII век на нашата ера.

Сторхан пояснява, че древния комплекс се намира в северната част на долината Ха-Ела, която е известна, като място, където се е случило сражението на Давид и Голиад.

По думите на специалиста, в края на византийската епоха целия комплекс от сгради и църквата към него са били изоставени.

Следва да се отбележи, че при разкопките ние успяхме да открием по подовете на манастира и сградите към него цветни мозайки, допълва археолога.

И завършва, че това са първите разкопки от епохата на олигоцена (отпреди 40-23 млн години), намерени в Източна Азия.

Диптеронията, представлява сама по себе си малко цветно дърво и е била широко разпространена в Северното полушарие в периода на палеогена (преди 66-23 млн години) и практически е изчезнала с настъпването на епохата на олигоцена.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-30 17:00:27 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1336 прегледа
Свят: Московски археолози откриха английски медальон от XVI век с розата на Тюдорите по време на разкопки в южната част на парк "Зарядие", информираха от общината на руската столица, цитирани от ТАСС и Дарик. Медальонът е направен от сплав от олово и калай, а диаметърът му е около 5 сантиметра. "Възможно е тази интересна археологическа находка да има връзка с дейността на Стария Английски двор, чието з ... още
На: 2018-07-16 09:54:47 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 149 прегледа
Общество: Откриха тялото на мъж, близо до спортна зала Лукойл-Нефтохим в бургаски жк. „Лазур”, съобщава Флагман.бг. Ужасяващата находка е забелязана преди минути от случайни минувачи в комплекса. На място е пристигнал полицейски екип и Спешна помощ. Все още се изясняват причините довели до смъртта на мъжа. Работи се по няколко версии. ... още
На: 2017-05-04 09:04:54 преди: 1 година / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1266 прегледа
Наука: Археолози успяха да открият в Индиия лабиринт на възраст около 2 000 години. Лабиринта е във формата на квадрат с площ 17 кв. метра и е разположен в село Хедимеду в щат Тамилнад в южна Индия, а местните жители построили храм над лабиринта. Археолозите планират да го съборят, за да продължат разкопките. Както отбелязват представители от научния свят, лабиринта е по-стар от Микейския дворец в Пило ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X