Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

Революция в астрономията! Учени твърдят, че Венера е първата обитаема планета от Слънчевата система!

На Венера е имало подходящи условия за живот още преди три милиарда години, както и вероятност да са живели живи същества. Това заяви в Годард Институт за космически изследвания в САЩ.

Според учените Венера, а не Земята е първата обитаема планета в Слънчевата система. Изследователите заключават, че по-рано Венера е имала мек климат на повърхността на водата, както и в дълбините на океана до два километра.

Техните изчисления показват, че океаните на Венера са изчезнали отдавна - преди около 715 милиона години. Това означава, че по време на тяхното съществуване е имало микроби, което означава живот.

Очаква се, по-пълен доклад да бъде представен в края на тази седмица по време на среща на Американското астрономическо общество в Пасадена.

Учените смятат, че по-рано Венера и Земята са били по-близо, отколкото са в момента, а климатът е бил идентичен.

Сщо съществува хипотезата, че в далечното минало, тази планета се е разбила в пространство с друг обект, като ударът е причинил тя да се върти в обратна посока. В следствие на това, Венера е загубила своето магнитно поле и водната пара била издухана от слънчевия вятър.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-04 08:09:44 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2337 прегледа
Наука: Известния уфолог Скот Уоринг обяви, че на обратната страна на Луната има гигантска пирамида, която е построена от извънземна цивилизация.  Даденото откритие е било направено посредством космическата сонда The Lunar Reconnaissance Orbite. Загадъчния обект е разположен в кратера на Циолковски. Както твърди уфолога, диаметъра на обекта е около 800 метра, а височината на пирамидата е 40 метра. Уфо ... още
На: 2016-12-03 11:07:40 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 16698 прегледа
Новини: Оказва се, че ще трябва през декември да се отдадем на всичко онова, което сме искали да направим през целия си живот, защото ако се вярва на тази теория, през месец януари 2017г. може да ни бъде за последно. С други думи, очаква се нов космически катаклизъм, пише английският вестник Independent. Планетата Нибиру е от 4 до 10 пъти по-голяма от Земята, а орбитата й около Слънцето е значително по-ш ... още
На: 2017-01-22 16:32:08 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 928 прегледа
Свят: Роскосмос и НАСА се трудят заедно по мисия до Венера, която да разгадае загадките на планетата и да търси там следи от живот, разкри в. "Дейли мейл", цитирана от БТА. Мисията "Венера-Д" ще се реализира от орбитиращ и спускаем апарат. Орбитиращият апарат трябва да работи поне три години, а спускаемият - едва няколко часа. Международен екип от учени, който решава важните аспекти на мисията, трябва д ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X