Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Росен Плевнелиев истеряса, защото Путин може да дойде в България! Иска Радев да анатемоса Москва!

Росен Плевнелиев вече не е политик, но все още се изживява като такъв и не се отказва от темата за Русия. Днес от ефира на bTV той обяви, че се надява Румен Радев да заклейми Москва, защото Русия също е страна, която се е намесвала във вътрешните ни работи. Плевнелиев е като опарен и, защото може Владимир Путин да дойде в България за 140-та годишнина от Освобождението.

„Бих се радвал българският президент да посочи и Русия (като страна, която се меси в българските дела). Има много партии, които се финансират от Русия. Абсолютно съм убеден, че и Русия се меси във вътрешните дела на България. Политически субекти се финансират с руски пари”, каза Плевнелиев.

Всичко щеше да е точно, ако той бе продължил с назоваването на въпросните политически субекти, които получават руски пари. Не можел да изнася данни за националната сигурност като президент, оправда се той.

„България трябва да си дава сметка, кои са нашите стратегически приоритети. Какво ние искаме да постигнем? Още повече, че на 3 март през идната година ние ще сме председатели на Европейския съвет. България ще задава посоката и приоритетите. Всички наши европейски партньори много внимателно ще следят за какво се борим ние - да разделим или заздравим този уникален съюз?”, каза Плевнелиев.

„Към момента за мен е повече от ясно, че Путин се опитва да дестабилизира и раздели ЕС. Много често чухме оценките на водещите европейски политици по тази тема. Доналд Туск излезе с категорична позиция, зад която застанаха всички”, каза той.

Той отново се върна към Радев като го нахока, че ако не подкрепя курса на Брюксел спрямо Русия и Крим, особено в месеците около председателството на ЕС, той няма да съединява, а ще разединява.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-14 17:15:21 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 933 прегледа
Новоизбраният български президент ген. Румен Радев днес беше на среща с настоящия президент Росен Плевнелиев. Той влезе в сградата на „Дондуков 2“ сам. Радев бе посрещнат от граждани с възгласи „Браво, Генерале“. Радев и Плевнелиев не направиха официални изказвания, а само се снимаха пред журналистите. Разговорите между новия и настоящия президент се проведоха при закрити ... още
На: 2016-09-23 16:21:32 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 810 прегледа
В изданието Politico се появи статия със заглавие „България притисната между НАТО и Кремъл“. Главен герой в нея е генерал Румен Радев, който е възможността на Русия да върне България обратно в своята орбита, смятат от изданието. Радев бе избран от БСП в опит да се подобрят отношенията с Москва. Припомня се, че той бе избран за кандидат, след като през юли от БСП направиха „стара ... още
На: 2016-12-27 08:49:32 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4219 прегледа
Русия финансира «антиевропейските партии и медии» в ЕС с цел «дестабилизация и отслабване на Европа отвътре», заяви президентът на България Росен Плевнелиев. По негови думи политиката, която води Русия, ако преди няколко години подобно изявление се е считало за «преувеличение», то днес «за никого не е тайна», че това е истина. Съществуват доказателства затова, че Москва финансира «антиевропейски ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X