Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Рожденият ден на хлапето

Рожденият ден е събитие, за което всяко дете започва да мечтае месеци преди него. За жалост често пъти родителите не влагат въображение и празникът тече по един и същ сценарий. А с малко усилия може да зарадвате хлапето с незабравимо преживяване.

Най-добре е към рождения ден да подходите тематично. Измислете специална идея, около която да се върти тържеството. И тя трябва задължително да е съобразена с интересите на детето ви. Всяко си има любими теми – влакове, космически кораби, балет, кукли Барби... Но може да помогнете на отрочето си при определянето на основата идея, особено ако е прекалено малко. Главното е то да взима дейно участие в подготовката и провеждането на празника. Колкото по-малко е детето, толкова по-проста трябва да е темата и по-кратко тържеството. За компания, която още не ходи на училище, максимумът е 3 часа.

Понеже лятото чука на вратата, ви предлагаме да направите градинско прати. Ако нямате условия за такова – превърнете в основна тема... сапунените мехури. Те са подходяща игра за всяка обстановка.

Поканите:

Непременно направете картичка-покана за всяко от малките гостенчета. В този случай нарисувайте заедно с рожденика разноцветни сапунени мехури. Това е просто и лесно – може дори да ги изрежете в различни форми от цветна хартия и да ги залепите заедно. Но може и да усложните задачата. Вземете два листа хартия с формата на картичка, прегънете ги и изрежете едновременно кръгчета като мехури. Между листата поставете прозрачни полиетиленови пликчета (по-ефектно е да са шарени или цветни). Залепете двата листа и издърпайте найлона. Ще се получи ефект на сапунен мехур. Преди това на листа вътре или около балона може да сте написали поканата.

Игри и забавления:

Купете за всяко хлапе бурканче със сапунен разтвор за мехури (продават се в магазините за 1 лев) или сами направете сместа. Най-добре в перилен препарат. Раздайте на гостенчетата коктейлни сламки в различни цветове и кръгчета с всякакъв диаметър. Докато разтворът не свърши, веселбата в дома ви е осигурена, а със сигурност няма да изцапат къщата.

Не е лошо да се запасите по-отрано с разтвор: към 1 литър хладка вода прибавете 300 грама течен препарат за съдове и 150-200 грама глицерин. Разбъркайте хубавичко сместа и я оставете да постои, докато на повърхността й не се образува бяла пяна. Нея махнете, а готовият разтвор изсипете в плътно затворена бутилка. Може да минете и без глицерин, но той е тайната на издръжливите сапунени мехури.

Таткото на рожденика може да покаже прост фокус, но не е лошо да потренира по-рано, за да не се изложи. 1. Поставете на масата гумената вътрешност на капачка от буркан за консерва, предварително натопена в сапунен разтвор. Направете с нея балон. Сламката предварително намокрете с вода (това е важно, за да се получи фокусът). Нека таткото издуха един голям мехур и после, без да го откъсва от сламката, я тикне вътре в балона, образуван от ластика на буркана. Понеже сламката е мокра, течността от нея и повърхността на балона стават едно цяло и мехурите не се пукат.

Украшения и угощения:

Може да украсите целия апартамент с балони, които са своеобразни двойници на сапунените мехури. Блюдата също трябва да напомнят за тях по някакъв начин – сандвичи от издълбана франзела, пълнена с различни смеси, стегната в хладилник и рязана на кръгчета, равиоли, сладки топчета, кръгли бонбони с пълнеж... Постарайте се нито едно гостенче да не си тръгне без подарък – балон, бурканче със сапунен разтвор и сламка или шоколадово яйце с играчка.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 19 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-07 16:28:50 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 689 прегледа
Новини: Независимо, че днес Владимир Путин има рожден ден той отстрани от постовете редица генерали от Министерството на вътрешните работи на Русия. Това се съобщава в доклад, публикуван на официалният уеб портал по правна информация.   По-специално, постове са загубили шефът на Главното Министерство на Вътрешно Ведомственната Охрана - Сергей Лебедев, заедно с неговия заместник и ръководител на Центъра п ... още
На: 2016-01-06 11:22:43 преди: 2 години / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 1389 прегледа
Новини:  Северна Корея обяви по държавна телевизия за успешен опит на страната с водородна бомба в рамките на "самозащита срещу САЩ". - Съобщава Guardian.  В декларация не бе обявено мястото за изпитание и мощността на заряда. Опита е извършен дни преди рожденият ден 8 януари на техният президент Ким Чен Ун. Сеизмолозите в съседните страни отчели с апаратурата си "изкуствен" трус със магнитут 5,1 по Рихт ... още
На: 2016-09-04 09:23:37 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1529 прегледа
Клюки: Влади Ампов се ориентира вече към продуцентския бизнес. Известния като Графа певец е намалил до минимум участията си за да може да се концентрира само върху това начинание. Последните данни сочат, че компанията на Ампов – Монте мюзик е спечелила близо 4 милиона в последните няколко години. Графа вече продуцира много от младите и навлизащи в сферата поп изпълнители. Неговите услуги ползват М ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X