Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Русия е дала кредит на САЩ от 106 милиарда долара въпреки санкциите

Москва поддържа Америка с пари, и то с много пари, пишат руски издания. При това през 2017 г. шефът на Централната банка на Русия Елвира Нибулина и министърът на финансите Антон Силуанов са увеличавали всеки месец сумата на инвестициите в ценни книжа на САЩ. За това съобщава и американското министерство на финансите.

До изминалия ноември Русия е дала заем на САЩ около 105,7 милиарда долара, вижда се от данните на министерството във Вашингтон, уточнява mk.ru.

Забележителното е това, че колкото по-лоши са отношенията, толкова повече пари дава Русия на американците, пишат и други медии в Москва.През ноември 2016 г. сумата на инвестициите е съставяла 86,6 милиарда долара, а година по-късно е нарастнала с 22 процента. Приходите от тези инвестиции са нищожни - през 2016 г. не са стигнали и 2 процента (1,881%), но руската Централна банка продължава да налива пари.

Излиза, че Русия щедро поддържа икономиката на държава, която не само е въвела санкции срещу нея, но и продължава да ги ожесточава. И това на фона на факта, че в самата Русия катастрофално не достигат пари, кредитите за бизнеса и ипотеките са възможни само при огромни лихвени проценти.

Растат глобите за шофьорите, винетките, таксите за паркиране и прочее събирани от държавата такси. Но милиарди в зелено заминават зад океана, за да поддържат този, който води с Русия "студена война", недоумяват руските медии.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-11-22 15:55:10 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 341 прегледа
Геополитика: Президентът на Чехия Земан и президентът на Русия Путин се срещнаха в резиденцията „Бочаров ручей“ в Сочи. Двамата си поговориха много подробно. Започнаха от санкциите и как Русия не може да се наслади на прекрасните кашкавали и йогурти на Чехия и, че това със санкциите трябва да спре. Путин в типично свой стил му отговори, че Русия се справя с достатъчното свои йогурт. Той се пошегу ... още
На: 2017-07-16 07:34:53 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1940 прегледа
Новини: Турция е готова да заплати 2,5 милиарда долара за четири дивизиона руски ракетни системи за противовъздушната отбрана С-400. Преговорите, които се водят от няколко месеца между Турция и Русия приключиха и покупката на С-400 е факт. Всички договоренности по отношение на техническите въпроси са изгладени и доставката на четирите ракетне батареи за сумата от 2,5 милиарда долара получи одобрение. С ... още
На: 2016-11-05 11:23:18 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 8121 прегледа
Новини: Националната банка на България БНБ в преиода от 1941 до 1944 година е дала на Третия Райх кредити на сума от 7 милиарда лева, но и досега не си ги е получила. Към днешна дата сумата е достигнала 40 милиарда лева или 3,3 милиарда долара. На практика властите на България са планирали да заделят на фашистите кредити за 500 милиона лева (националната валута е била привързана към немската марка) и та ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X