Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Русия ще открива военна база в Република Сръбска

Информацията за новата база на руснаците идва точно навреме, в момент, когато ислямистите заплашват мирните християни в Република Сръбска със свещена война и отправят призиви за гражданска война в Сърбия.

Запланувано е, руската полиция да помогне на полицията на Република Сръбска в борбата с радикалите, чрез специално обучение. Всичко това е договорено на официална среща проведена в Баня Лука, между московската полиция и Министерство на външните работи на Република Сръбска.

По време на срещата е дискутиран въпроса, Русия да създаде военна на територията на Републиката, която да играе ролята на център за спешни ситуации.

След срещата, коментара на Драган Лукач, министър на вътрешните работи на Република Сръбска бе, че дискусията за руска база е просто продължение на разговорите от миналата година, когато бе подписан официален протокол за сътрудничество с Москва.

Поводът за тези разговори са реалните терористични заплахи, борбата с търговията с оръжие, кибер престъпленията, търговията с наркотици и други подобни престъпления.

loading...
Рейтинг: 4.5 звезди | 4 гласа | 18 точки | 1 ком. | 13521 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-05-15 16:34:22 преди: 2 години / 10 гласа / 42 точки / 0 коментара / 45939 прегледа
Президентът на Русия, Владимир Путин е на мнение, че Великобритания и САЩ искат да предизвикат военен конфликт на Балканския полуостров. Първи в конфликта ще бъдат включени Република Сръбска и Македония и останалите страни на Балканите ще бъдат включени. Мнението на Путин е излязло в онлайн изданието informer. От статията става ясно, че двете споменати разузнавателни агенции са изпратили агенти в ... още
На: 2017-12-17 08:34:20 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 663 прегледа
В рамките на контракта по доставката на Анкара на зенитно-ракетните комплекси С-400 в Турция може да се появи руска военна база. Както заяви по-рано шефът на «Ростеха» Сергей Чемезов преди системите С-400 да бъдат постановени в Турция, с Анкара ще бъде подписано споразумение за военно-техническо сътрудничество. В съответствие с това споразумение Русия след предаването на С-400 може да поиска баз ... още
На: 2018-04-29 07:22:39 преди: 3 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 361 прегледа
Както пише загребският ежедневник "Ютарни лист", сръбският президент няма да ходи на клетвата на руския президент Владимир Путин, тъй като по това време ще е в Анкара на среща с турския президент Ердоган. За разлика от него обаче, лидерът на Република Сръбска Милорад Додич е поканен. "Традицията е да бъдат канени само лидерите на най-близките постсъветски държави. Додич явно изпълнява тези критер ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X