Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Дом и Градина

Рязане на дървета и храсти – как да създадем идеалната визия на градинката

Умелото разпределяне на вашия парцел в свободни и озеленени площи е гаранция за успешно оформена градина. Започнете с почистване на двора. Вече може да се наемат екипи по почистване на дворове и градини за рязане на дървета и храсти, за косене на трева и изнасяне на боклуци от дворове и парцели.

При затревяване на поляната обърнете внимание на няколко важни неща, според това дали желаете да направите английска декоративна поляна, солидна поляна за ползване или разкошна ливада с цветя.

Преди да купите семена за посев, помислете за начина на използване. Една нежна декоративна поляна може да е относително чувствителна и една ли може да бъде подходяща основа, ако тревната площ ще служи и за „игрище“ на деца. Особено, ако ще се ползва в последния случаи, дворът, а не само моравата трябва да са добре почистени от клони, треви, храсти, паднали клонки, съчки и други неща, с които децата могат да се наранят.

В този случай засейте по-добре една здрава, устойчива поляна за ползване, която да издържа на прекомерната употреба. В последно време наред с двата традиционни вида поляни все по-предпочитана е ливадата с цветя.

Това може да е и заради факта, че все по-рядко се среща в природата. Ако затревявате такова място трябва да помните, че площта не бива да се тъпче. Почвата трябва да е по възможност бедна на хранителни вещества. Много пъти това се постига със смесване на пясък. Така ще запазите за по-дълго време и ще разнообразите цветната ливада. Всяка тревна площ е смесица от различни видове треви.

Техният състав определя изгледа и трайността. Това колко често трябва да се почиства дворът, кога и колко рязане на дървета и храсти и други се определя от избраният метод за поддръжка. Запомнете, че дори непретенциозната поляна се нуждае от грижи. Големият избор от уреди за градината и двора улеснява работата на всеки любител градинар. За всичко това първо ще ви трябва почистване на дворове и парцели с извозване от фирма.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 39 прегледа
Публикувано на: 2018-03-06 18:27:28
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Рязане на дървета и храсти – как да създадем идеалната визия на градинката
На: 2013-12-10 07:17:30 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 701 прегледа
Създаването на тревни покрития е градивна част в процесите свързани с озеленяване и затревяване. Цялата технология е поетапна и изисква освен подходящи ресурси и материали, и голяма доза творческо мислене. Конкретната площ е вид скица, която добрият художник може да запълни по най-подходящият, най-атрактивният и най-уникалният начин. Може да съдържа комбинцаия с трева и аранжировка с цветя, х ... още
На: 2018-03-19 15:33:06 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 234 прегледа
63-годишният хасковлия Димитър Ганев бе санкциониран от общинската служба КОРЗ за незаконно засаждане на финданки в градинката пред блока, в който живее на ул. “Ком”. Мъжът бил изкопал няколко ямки и бил подготвил за засаждане в тях иглолистни фиданки. Това обаче се случило без разрешение от общината. КОРЗ отишли на адреса по подаден сигнал. Установили, че мъжът е натрупал там и доста ... още
На: 2013-12-10 08:00:36 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 689 прегледа
Хората отглеждат растения от дълги години, като някои са превърнали това в начин на живот. Ако искате да превърнете Вашия двор в красиво място, където да растат красиви цветя, дървета и храсти можете да направите това по два начина – първия е сами да засадите дърветата и другите растения, да се грижите за тях и в общи линии сами да направите озеленяване на Вашия двор. Както вече спомен ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X