Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Самомасаж на ръце

Специалисти по шиацу (японски точков масаж) забелязват, че при сърдечно болни хора често са слаби малките пръсти, особено левия. В такива случаи, тяхното окрепване с масаж, рефлекторно оказва терапевтичен ефект върху сърцето. И освен това, те твърдят, че активният масаж на малкия пръст насърчава премахването на психическото натоварване и нервното изтощение.

В Китай, е известен метода за масаж на повърхността на дланите с кръгъл камък или метални топки, а японски специалист И.Цуцуми е разработил метод за масаж на рефлексните зони на дланите с орехи. Можете също така да използвате шестоъгълен молив. Масажа на дланите е не повече от 5 – 10 минути. Можете да го направите 3-4 пъти на ден, седнали зад бюрото. Веднага прибягвайте к такъв масаж, ако нещо ви притиснява или вълнува.

Дори и просто смяна на механични действия (триене на дланите с орех или молив) ще има отвлекаващ и успокояващ ефект. И това е добре известно на всички. За това много жени при лошо настроение или вълнение хващат се за пране, чистене, миене на съдове, тъй като превключването на вниманието върху механични действия по време на нервно напрежение, помага да се справим с нервното претоварване. Това се потвърждава и от резултатите, на такъв интересен експеримент. В едната от лабораториите, със специален метод увеличавали стреса на тестовите плъхове. Оцеляха тези, които преминаха към … почистване на кожата си. Надявам се, че този пример е още по-убедителен в предимствата на масажа на ръцете си. Тогава да започваме.

ПЪРВИЯТ НАЧИН: Вземете ореха между дланите и направете кръгови движения. В начало стиснете ореха с по малко усилие, а след това постепенно да го увеличите.Повече засягайте болезнени зони на ръцете ви. Продължителност: 1-3 минути.
Възможно е да се извърши масаж и с два ореха. Вземете в дланта два еднакви по големина ореха. След това бавно правете кръгови движения,движейки един орех след друг, в дясната ръка – по посока на часовниковата стрелка, на лявата – против. Продължителност: 3/5 минути. Ако нямате орехи, можете да използвате топки за тенис.

ВТОРИ НАЧИН. Вземете един молив-шестоъгълник. Стискайки го между дланите, трите ги, постепенно увеличавате силата до чувството на приятна топлина в дланите. Продължителност: 1 -2 минути.

След това с дясната си длан натърквате обратната страна на лявата ръка с помоща на молива, докато не се появява чувството за топлина. Продължителност: 1 -2 минути. След това, правете същото с лявата ръка.

Можете да вземете молива в дясната ръка и да натърквате с него вътрешната страна на всеки пръст на лявата си ръка. Същото се прави и с другата ръка. Продължителност: 2-3 минути.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 2425 прегледа
Публикувано на: 2013-12-06 07:31:12
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Самомасаж на ръце
На: 2016-08-24 17:18:30 преди: 1 година / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1573 прегледа
Видеото показва 9 годишния малчуган Зион Харви, който преди близо година се е подложил на операция за присаждане на ръца, която видно е преминала повече от благополучно. Детето е изключително радостно от възможността да има ръце, като следващото му желание е да може да играе футбол. Детето все още се намира в болница във Филаделфия, където протича рехабилитацията му. Младежа все още трудно борав ... още
На: 2016-09-15 10:12:40 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2511 прегледа
Египтян без ръце е сензацията в турнира по тенис на маса на параолимпийските игри. Ибрахим Амату е изгубил и двете си ръце при инцидент с влак още докато е бил дете. Въпреки това, 43-годишния мъж не се е отказал да практикува спорта, който обича. Така Ибрахим е принуден да сложи хилката за тенис в устата си и така да играе. Египтянина не успя да запише победа в групите на турнира, но удиви всики ... още
На: 2017-10-11 10:40:37 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 554 прегледа
Да обяздиш див кон, да влзеш в горяща изба и да прегърнеш акула с голи ръце — всчико това е присъщо за австралийката Мелиса Хетейер. Смелата жителка на Мелбърн забелязала хищница в залива. Рибата заседнала там и се блъскала в камъните. Мелиса съжалила акулата и решила да я спаси. Първо тя я изтилала до плиткото, а след това се прокраднала зад нея и я сграбчила за врата, така че тя да не м ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X