Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Съвети за безопасност, когато правите сами ремонт у дома

Зимата е сезонът за планиране и организиране на ремонтите у дома, помислете и за безопасността

Използвайте студените месеци, за да планирате конкретните си задачи покрай предстоящите ремонти у дома. Организирайте всичко, премислете го много добре, заделете средства и когато настъпи моментът – действайте.

Ако сте решили да се нагърбите сами с този нелек ангажимент, ще трябва да се погрижите и за безопасността си. Това са прости мерки, които обаче могат да ви спестят доста сериозни грижи.

Ето кои са те:

1. Работа на височина

Трябва да сте предпазливи, когато се налага да се качвате на стълба. Вижте първо дали тя е изправна и може ли да понесе натоварването, за да не се озовете на земята. Старайте се винаги да имате някой близък наоколо, който да е готов да придържа стълбата при нужда, за да не изгубите стабилност. Може дори да ви стане лошо, затова не подценявайте работата на височина.

2. Защита от прах и миризми

Купете си достатъчно на брой маски от аптеката, с които да защитите лицето си от прашните терени и миризмите, които се излъчват при ремонт у дома. Ако сте се доверили на професионална фирма, притесненията ви ще бъдат по-малко, особено ако сте си и наели контейнери за строителни отпадъци.

3. Грижа за ръцете

Ръцете също изискват старателно внимание – сдобийте се с ръкавици, които се продават в специализираните магазини. Ще имате достъп до силни препарати, разредители, бои, което е риск за кожата. Може и да се нараните при някои режещи дейности, затова не пропускайте да вземете мерки по тази точка.

4. Грижа за очите

Нужни са ви предпазни очила. Само така ще опазите очите си от токсичните препарати, от евентуално попадане на боя. Много рисковано е също, когато се работи с електрически машини, триони и дрелки. За да не се стига до влизане на чуждо тяло в очите, трябва да бъдете нащрек и винаги да поставяте очилата си.

5. Въздухът в жилището

Той трябва да се поддържа чист, независимо от сезона. Вероятно сте изчакали топлото време, за да започнете с ремонта, така че изобщо не пропускайте периодично да отваряте прозорците. Може да го правите на всеки час, но по-добре преценете сами според работата, която се извършва в помещенията.

6. Разчистете периметъра от деца и животни

Излишно е да се споменава, че децата нямат място в апартамента, когато текат ремонти. Дори да сте ги инструктирали и да сте взели мерки, не се знае как може да ви изненадат. По-сигурно е да помолите някой близък да ги наглежда в тях или да останат при баба и дядо. Същото се отнася и за домашните любимци.

loading...
Рейтинг: 4.3 звезди | 3 гласа | 13 точки | 1 ком. | 91 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-11 08:44:53 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 670 прегледа
Други: игурна съм че, на всеки човек му се е случвало да преживее изключително некомфортният момент, когато ставайки сутрин да разбере с изненада, че липсва топла вода, тъй като бойлера му се е развалил. Това е много неприятно, тъй като е напълно в реда на нещата не всеки да разбира от ремонт на бойлери, а и не всеки има възможност да махне леко с ръка и да закупи на секундата нов бойлер. Целта на ... още
На: 2013-12-06 11:10:38 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 735 прегледа
Други: Добре подготвения и извършен ремонт на покриви е високо ценен от потребителите на този тип услуги. Те често са склонни да жертват сериозни средства, за да осигурят домашен комфорт и топлина за своето обично семейство. Логично на пазара, предлагащ ремонт на покриви се появиха много фирми, които претендират за качествена и надеждна работа при подобни ремонтни дейности. Най-често срещания проблем, к ... още
На: 2015-04-22 20:50:54 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 720 прегледа
Свят: Пренасяне и изхвърляне на спални и холни гарнитури Правите основен ремонт и сте решили да подмените изцяло външния вид на дома си – от тапетите в кухнята до цялото обзавеждане в жилището Ви, то трябва да знаете, че Ви очаква много работа. При извършването на основен ремонт, повечето хора обръщат най-много внимание на банята, кухнята и детската стая, тъй като прекарват най-много време в тях и ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X