Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Съвети за подредбата на цветята във ваза

Когато получим доставка на цветя, неминуемо изниква въпроса къде да поставим подарените ни цветя – в коя стая, на кой мебел и в какво. Подредбата на цветята е също толкова важна, колкото и самите цветя. Флористите на Е-ЦВЕТЕ ООД ни съветват за избора ни на вази, в които да поставяме цветята си :

Формата на вазата и ширината на нейното гърло определят силуета на букета. Ако аранжираме само няколко цвята на дълга дръжка, използваме висока ваза с тясно гърло.

За по-голям букет избираме кръгла ваза с широко гърло и подреждаме цветята симетрично . Цветята подреждаме свободно – вазата не бива да бъде препълнена .

Ако аранжираме малки букети, броят на сръковете трябва да е нечетен, като цветята не са еднакво високи и да са разположени в различни равнини. Дръжките да не се кръстосват, като тези с остри елементи по тях /рози/ се поставят във вътрешната част на букета.

При вазите с широко гърло, когато цветята се подреждат по ширина, се използват помощни средства – в гърлото на вазата се поставят преплетени клонки или решетка от клонки, които фиксират растенията. Възможно е поставянето на парчета широки мрежи в гърлото на вазите , улесняващи подреждането на цветята. В някои случаи е удобно поставянето на приспособлението „кензан".

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-06 10:24:55 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 499 прегледа
Други: Доставка на цветя се превръща в изключителен хит сред подаръците и освен изненада носят и много усмивки. Когато получите доставка на букети вие трябва да се погрижите те да останат свежи колкото се може по-дълго време. Установено е, че средно един букет може да остане свеж около 4 дни, без да се полагат грижи за него и около 2-3 седмици с помощ от получателят му. Има няколко много ценни съвета, к ... още
На: 2018-02-28 16:56:35 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 395 прегледа
Любопитно: Съпругът внимателно се грижи за цветята на покойната си жена, след като тя умира от рак. Прави го в продължение на няколко години. Дъщеря му споделя, че той е бил много горд, защото цветята винаги са били зелени. Надявал се, че съпругата му от отвъдното е доволна от старанието му. Но историята става още по-интересна, когато един ден той решава да се премести и, разбира се, да вземе цветята с него ... още
На: 2018-06-17 10:33:32 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 516 прегледа
Свят: Семейство откри на покрива на селската си къща истинско съкровище - стара, китайска ваза. Когато я занесли за оценка, съпрузите останали изумени от нейната цена! Световните медии преразказват историята на семейството като истинска сензация. Мъжът и жената купили селска къща, в която не се задържали много. Един ден почиствали тавана, когато намерили кутия от обувки. Като я отворили, видели там кит ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X