Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Секира и Дейли прес гръмнаха Марешки... и българската журналистика... за пореден път!

Бас давам, че вчера вечерта се попаднали на „новината“ за стрелбата по Веселин Марешки. Как бил в критично състояние и тем подобни небивалици. Разбира се, както се досещате това е лъжа, но направена чрез подла схема.

Статията се разпространи за първи път по-стабилно чрез сайта sekirabg.com Щом отворите, която и да е страница, вие бивате засипани не просто с реклама, а с поредица от нагли оферти и измислен истории за забогатяване, които се търгуват само за 19.99 и се доставят по Еконт. Веднага става ясно, че схемата е с измислени новини да се препраща трафик към сайта и евентуално някой да си купи от тези неща.

Измислицата е точно няколко реда и, за да си вържат гащите, че не е измислица, Секира посочва като източник medianews7 Когато се отправим към първоизточника обаче разбираме, че това е просто един блог на безплатната платформа WordPress. Няма никакви признаци, че това е сайт за новини, някаква медия или прочие. Още повече, че и там ни заливат същите истории за безкрайно и лесно богатство. Това ме навежда на мисълта, че двата сайта са собственост на едни и същи хора.

Medianews7 се ползва като буфер за измислиците, които после се препечатват с цитиране на източник. След това се върнах на sekirabg и отидох на началната страница, където след поредица от хиксове, за да се добера до списъка със статиите ми изскочи новина, че са пребили Фики в дискотека и е с опасност за живота, че Галена е предложила 1500 лева на Григор Димитров, за да спи с него и прочие и прочие. Вече не ми беше интересно да продължавам да се ровя. Всичко беше ясно.

Днес обаче се събуждам и какво да видя… Сайтът dailypress.bg, който поне на пръв поглед е от различна категория, е препечатал същото това нещо, със същия първоизточник. Това е сайт, който излиза в Google News – уж достоверен, уж с важни и истински новини. Че преди малко успели да се свържат и с човек от ВОЛЯ, който разбира се е опровергал новината.

Но разбираш ли, понеже не успели да говорят директно с Марешки, можело това да е партенка и той наистина да е гръмнат и за това да не се показва. В последните изречения всичко се обръща срещу партията ВОЛЯ.

Искам да дам да се разбере, че ние също не подкрепяме политическите изяви на Веселин Марешки. С много материали сме показали това нещо. Недопустимо е обаче да „застреляш“ жив човек с цел да си продаваш тарикатските истории и да трупаш трафик. Говорим за опити за убийство, за пребивания и за какво ли още не. Всеки човек си има достойнство, какъвто и да е той. Е, вече има два примера, които опровергават това твърдение.

Разбира се, прикачвам и надлежен снимков материял, който да покаже публикациите, които коментирам, ако изчезнат.

И на нас ни се е случвало да бъркаме, но никога не сме си измисляли такива неща! И когато се е случвало да подведем аудиторията си, ние сме излизали с опровержение и извинение. Какви са тези глупости?!?! Даже не знам защо отделих толкова време!!!!

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-01-30 13:45:43 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2391 прегледа
Веселим Марешки показа, че една бомба не може да го спре! Той взриви за пореден път цената на горивата чрез неговите бензиностанции! Дизелът във Варна днес започна да се продава на 1.48 лева. Освен това, бизнесменът на няколко пъти заяви, че скоро готви да отвори бензиностанции във всеки един областен град. Представете си да можем да купуваме горива на нормални цени. Който и да е Марешки, с който ... още
На: 2017-03-23 15:23:59 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 1754 прегледа
Бизнесмена и лидер на две политически партии Веселин Марешки за пореден път влиза в медиите с голяма простотия. Този път лоша шега му изиграват шуробаджанащите листи за кандидат-депутати. Главна героиня сега ще е Гергана Стефанова, която оглави листата на Марешки в Бургас. Тя си позволи да покаже среден пръст пред фотоапаратите, както ще видите на снимката. Трябва да знаете, че тя не е случаен ... още
На: 2016-03-24 14:49:52 преди: 2 години / 6 гласа / 28 точки / 0 коментара / 1505 прегледа
Лукойл поиска да бъде направена проверка на това откъде Веселин Марешки купува гориво, за да го продава на такива цени по бензиностанциите си. Чрез медиите, единственият производител на готива в България поиска обяснение за произхода на дизела и бензина на Марешки. Марешки вижда в това една конспирация, която цели да отвлече вниманието от проверката на КЗК за картел на горивния пазар. Аз лично об ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X