Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Конспирации

Сериозна опасност дебне всички ни, ако не дай си Боже в България има война или голяма заплаха

Голяма част от българите не разпознават сигналите на сирените и не знаят какво да правят при евентуална опасност. Това е установено след проверката на сирените в 11 града, която бе направена преди дни.

Градовете са Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София и Враца. Сирените свиреха профилактично и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй", а сигналите бяха съпътствани от гласова информация, трудно разпознаваема след първите думи: "Внимание, внимание".

Голяма част от скривалищата в София, които са строени за защита при евентуална биологична, химическа атака или бомбардировка не функционират по предназначение. Надеждата е вместо в тях, гражданите да могат да се крият в метростанции и паркинги на новите сгради.

Според бивш служител на бившата Гражданска защита някои скривалища имат отлични показатели, но други са в окаяно състояние. Скривалищата и въобще защитните съоръжения са държавни, общински и частни, така че всеки собственик или пък учреждение, на което са предоставени за управление, са длъжни да го поддържат на такива параметри, които да дадат възможност незабавно да бъдат използвани.

"Ако трябва граждани да влязат в скривалища в незадоволителни състояния, то по-добре да не ги използват", това каза за състоянието на бомбоубежищата у нас бившият началник на вече несъществуващата Главна дирекция "Национална служба "Гражданска защита" Андрей Иванов.

Защитните съоръжения се делят на няколко вида. Деленето е по това кой ги стопанисва и за какви нужди са предназначени. Съоръженията, които трябва да спасят живота на населението при евентуална бомбардировка, се стопанисват от общините и областните управи.

Оказва се, че повече от хората не са запознати с местата, където могат да се укрият по време на война и не могат да реагират адекватно при евентуална заплаха.

Според Иванов самите хора трябва да имат и желание да се информират как да реагират при дадено бедствие или по време на военно нападение.

Изследване показва, че в София местата в скривалищата могат да осигурят защита за 80% от столичани. В два големи града - Пловдив и Варна проверяващите органи не са допуснати до местата за защита на населението.

Изненадващо на 26 март 2018 г. при информацията, че премиерът Бойко Борисов е поискал проверка на бомбоубежищата и преглед на плана им в кризисни ситуации, от МС заявиха, че Правителството не е разпореждало проверка на бомбоубежища.

Според информация от пресслужбата на МС има рутинна проверка по документи на три администрации - тези на Софийска област, на община Самоков и община Ботевград./Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-22 09:08:52 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1071 прегледа
Новини: Сериозна опасност дебне българските туристи в Гърция. Точно в това време на годината, много наши сънародници избират да отдъхват по курортите на южната ни съседка. В страната обаче се борят със сериозна малария. Тя е обзела дванадесет района на Гърция. Спряно е дори приемането на кръв от донори заради опасност от разпространение на болестта. Има регистрирани няколко случая на болни от малария. В ... още
На: 2017-10-07 08:52:39 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 535 прегледа
Новини: "Глупост е, че Русия е заплаха за България. Вие сте братски народ и в Русия всички партии са българофили. Най-голяма заплаха е човекът, който го е казал. Ние приемаме вашата страна за приятел. Нямаме желание и възможности да ви се месим". Това заяви пред Нова ТВ идеологът на Кремъл - Александър Дугин. Той е един от основните съветници на руския президент. "При нас е много силна петата колона, ко ... още
На: 2016-10-16 16:54:01 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 6430 прегледа
Конспирации: Щатската армия има система DEFCON, която служи за индикиране на моментната заплаха от ядрена война. Тя има 5 степени на заплаха. Най-ниската 5, до най-високата степен на заплаха 1. В момента индикацията стои на 5, но конспиратори твърдят, че тайно тревогата е вдигната до 3 – което на прост език значи, че войските могат да се мобилизират до 15 минути в цялата страна. Такова ниво сме виждали ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X