Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

Шок: Саудитска Арабия се отказва от нефта!

Саудитска Арабия встъпва в постнефтената епоха и се надява, че строящите се "мегаполиси на бъдещето" ще осигури диверсификация и растеж на икономиката на страната. Това заяви изпълнителният директор на проекта King Abdullah Economic City (KAEC, Икономическият град на крал Абдула) Фахд ал-Рашид по време на форума в Давос, съобщава CNBC.

"Разчитаме на развитието на пристанищата, развлекателната индустрия и строителството. Убедени сме, че се движим в правилната посока ", каза той.

Ал-Рашид ръководи създаването на мегапилиса KAEC, който се очаква да даде тласък на търговията в Саудитска Арабия с останалата част от света. Градът е основан през 2006 г. на брега на Червено море, на 100 километра от Джеда. Общата стойност на проекта се оценява на 100 милиарда долара.

В Рияд вярват, че регионът край Червено море, може да се превърне в двигател на световния икономически растеж.

През октомври 2017 г., Саудитска Арабия обяви плановете си за изграждане на иновативния град Neom на Червено море. Инвестициите в проекта на началния етап ще бъдат в размер на $ 500 милиарда. Средствата ще бъдат отпуснати от правителството на кралството, н3еговия суверенен фонд и частни инвеститори.

През април 2016 г. Рияд представи програма Vision 2030 - дългосрочен план за трансформацията на икономиката на кралство през следващите 15 години, за да се отърве от зависимостта си от петрола.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 263 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-22 17:42:28 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1593 прегледа
Новини: В деня на пристигането на Доналд Тръмп в Саудитска арабия, голям инцидент се е случил. Бутовници-хути от Йемен изстреляха ракета на ПВО по изтребител Ф-15 на въздушните сили на Саудитска арабия. Самолетът е поразен и свален. Бива ударен над провинцията Саада, но пада в провинцията Найджран. И двете провинции са в територията на Саудитска арабия. Разполагаме и с кадри от самата офанзива, които мож ... още
На: 2016-01-05 17:35:31 преди: 2 години / 4 гласа / 15 точки / 0 коментара / 1186 прегледа
Новини: Премиер-министъра на Великобритания Дейвид Камерън побърза да отложи своето планирано посещение в Саудитска Арабия чак за през месец март. Камерън планираше да посети Саудитска Арабия следващата седмица, като в рамките на деловата визита щеше да посети и други държави от Персийския залив. Високопоставеният чиновник заяви пред The Times, че решението му да отложи визитата не е свързано с противореч ... още
На: 2016-07-04 21:24:15 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 790 прегледа
Видео: Поредният самоубийствен атентат в Близкия Изток. Този път кървавия терор е бил пред джамия в монархията Саудитска Арабия. Взрив е възпламенен по време ритуална вечеря, част от Рамазан. Атентатор камикадзе се взривил пред джамия на шиите в източната част на Саудитска Арабия. Засега не споменава за жертви, което е странно предвид мощта на експлозията. Няма инфо още и защо е избрана точно тази джам ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X