Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Шотландските университети са готови безплатно да учат студенти от ЕС след Брекзит!

Министърът на висшето образование в Шотландия заяви, че Шотландия ще запази най-либералните условия за приемане на чуждестранни студенти в университетите след напускане на Европейския съюз.  

Студенти от Европейския съюз, които идват в Шотландия, за да получат висше образование ще продължат да бъдат освободени от такси за обучението си и след като Обединеното кралство напусне ЕС, заяви министърът на висшето образование - Шърли Ан Съмървил.

Привилегията е запазена за онези, които ще подадат документи за започването на обучението си през 2019/20, когато Великобритания вече ще бъде в "преходния етап" на прекъсване на връзката си с ЕС.

Безплатно образование е гарантирано също и за тези, които вече са започнали обучението си, за целия период преди получаване на дипломата им.

Шърли Ан Съмървил призна, че това решение на Холируд открито показва своето несъгласие с политиката на Лондон към чуждестранните студенти и прави недвусмислена и категорична поканата на младежи от държави на Европейския съюз.

Съмървил заявява още, че мотото ще бъде:

"Настоящи и бъдещи студенти от ЕС, Шотландия Ви очаква!"

Решението на управляващата партия беше единодушно подкрепено от опозицията, както от консерваторите, така и от либералите на Шотландия.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 134 прегледа
Публикувано на: 2018-02-12 10:03:25
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Шотландските университети са готови безплатно да учат студенти от ЕС след Брекзи
На: 2016-02-20 14:56:29 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1564 прегледа
Руската федерация обяви прием за безплатно обучение на наши граждани в техните университети от 2016-2017 учебна година. Това бе обявено преди 2 дни на пресконференция в РКИЦ! Програмата се реализира от агенцията Россотрудничество. Има място за 190 български студенти, които ще могат да получат безплатно обучение в руските висши учебни заведения. Има избор от над 200 специалности в повече от 1000 в ... още
На: 2016-04-20 09:00:22 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 496 прегледа
Отличието се отнася за отбора на Софийския университет в престижно състезание по арбитраж и търговско право Willem C. Vis. Имало е участници от престижните висши заведения от Сингапур, Великобритания, Индия и САЩ. Българските студенти са отличени за втора поредна година. Практическата подготовка на българските студенти е осъществена от известни адвокати в обастта на правото. Отличието бе дадено ... още
На: 2017-05-17 15:05:31 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 627 прегледа
Много студенти, които планират да учат във Великобритания са притеснени относно ситуацията на острова, заради Брекзит. За есента на 2017 година няма да има никаква промяна в това отношение. Няма да бъде спрян достъпа до студентски заеми за обучение. "За българските магистри в Англия ще има възможност и за ползване на допълнително финансиране по програма “Еразъм +”. Има условия като ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0