Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Шотландските университети са готови безплатно да учат студенти от ЕС след Брекзит!

Министърът на висшето образование в Шотландия заяви, че Шотландия ще запази най-либералните условия за приемане на чуждестранни студенти в университетите след напускане на Европейския съюз.  

Студенти от Европейския съюз, които идват в Шотландия, за да получат висше образование ще продължат да бъдат освободени от такси за обучението си и след като Обединеното кралство напусне ЕС, заяви министърът на висшето образование - Шърли Ан Съмървил.

Привилегията е запазена за онези, които ще подадат документи за започването на обучението си през 2019/20, когато Великобритания вече ще бъде в "преходния етап" на прекъсване на връзката си с ЕС.

Безплатно образование е гарантирано също и за тези, които вече са започнали обучението си, за целия период преди получаване на дипломата им.

Шърли Ан Съмървил призна, че това решение на Холируд открито показва своето несъгласие с политиката на Лондон към чуждестранните студенти и прави недвусмислена и категорична поканата на младежи от държави на Европейския съюз.

Съмървил заявява още, че мотото ще бъде:

"Настоящи и бъдещи студенти от ЕС, Шотландия Ви очаква!"

Решението на управляващата партия беше единодушно подкрепено от опозицията, както от консерваторите, така и от либералите на Шотландия.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-02-20 14:56:29 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1573 прегледа
Новини: Руската федерация обяви прием за безплатно обучение на наши граждани в техните университети от 2016-2017 учебна година. Това бе обявено преди 2 дни на пресконференция в РКИЦ! Програмата се реализира от агенцията Россотрудничество. Има място за 190 български студенти, които ще могат да получат безплатно обучение в руските висши учебни заведения. Има избор от над 200 специалности в повече от 1000 в ... още
На: 2016-04-20 09:00:22 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 498 прегледа
Новини: Отличието се отнася за отбора на Софийския университет в престижно състезание по арбитраж и търговско право Willem C. Vis. Имало е участници от престижните висши заведения от Сингапур, Великобритания, Индия и САЩ. Българските студенти са отличени за втора поредна година. Практическата подготовка на българските студенти е осъществена от известни адвокати в обастта на правото. Отличието бе дадено ... още
На: 2017-05-17 15:05:31 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 640 прегледа
Новини: Много студенти, които планират да учат във Великобритания са притеснени относно ситуацията на острова, заради Брекзит. За есента на 2017 година няма да има никаква промяна в това отношение. Няма да бъде спрян достъпа до студентски заеми за обучение. "За българските магистри в Англия ще има възможност и за ползване на допълнително финансиране по програма “Еразъм +”. Има условия като ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X