Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Щатски сенатори подпукаха парите на руските олигарси от Кремълския доклад

Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи международни банки да предоставят информация за сметките на руснаците, включени в Кремълския доклад на финансовото министерство на САЩ. Това предадоха информационните агенции.

Сенаторите Джин Шахийн и Шелдън Уайтхаус се изпратили писмо до 3 американски и 5 европейски банки, според информация на агенция "Ройтерс".

Документът е адресиран до американските Bank of America, JPMorgan Chase и Citibank, както и до германската Deutsche Bank, британските Barclays и HSBC, швейцарските UBS и Credit Suisse.

Сенаторите са поискали финансовите институции да предоставят информация за това, дали през последните 5 години се извършвани проверки за наличие на сметки, принадлежащи на включени в доклада лица.

Ако е имало такива проверки, банките трябва да съобщят за резултатите от тях.

Те трябва да обявят също какво е направено за идентифицирането на евентуални връзки с бизнесмени от обкръжението на Владимир Путин.

Ако банките откажат такава информация, сенаторите ще поискат предприемане на строги мерки, включително държавно разследване.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-12-13 18:02:41 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 9287 прегледа
Новини: Порталът Popular Mechanics разказа за щатски доклад с името „Справочник за руското оръжие“, който се оказа много любопитен. В една от главите се говори за уменията на руските снайперисти, които според експертите на САЩ ще станат още по-смъртоносни. Това се дължи на изключителния снайпер ОРСИС Т-5000. Експертите са на мнение, че той ще разбие представите за безопасна дистанция на амери ... още
На: 2017-01-10 08:32:37 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 777 прегледа
Новини: Сумарното състояние на руските милиардери след победата на републиканеца Доналд Тръмп нараства над 29 милиарда долара, тези данни публикува американското списание Forbes. Лидер по бърз темп и наръстване на благосъстоянието, по данните на Forbes е собственикът на компанията "Новатек" Леонид Михелсон. Неговото състояние след изборите в САЩ се е увеличило от 1,9 милиарда до 18,2 милиарда долара. С ... още
На: 2018-01-10 17:54:25 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1052 прегледа
Свят: В багажа й са били открити около 3 милиона рупии в банкноти по 100 щатски долара и копюри в други чуждестранни валути. Парите са били обвити в фолио, за да не може да бъдат фиксирани от скенер устройството при проверката. Стюардесата на полет на Джет Еъруей - Девчи Кулшреста е била арестувана, когато се установило, че се е опитала да изнесе контрабандно 500 000 щатски долара от Индия. Тя е била ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X