Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Ще участва ли, Германия!? Die Zeit: Ударите по Сирия показаха военната недееспособност на ЕС!

Ракетните атаки на САЩ, Франция и Великобритания по цели в Сирия отново разкриха не готовността на ЕС да води военни операции, пише немското издание Die Zeit.

Както отбелязва автора Улрих Ладурнер, когато става дума за война Европейският съюз /считай Германия - защото за никой не е тайна, че ЕС е четвъртия Райх/ незабавно беше отстранен от играта - това се случи през 2003 г. в Ирак, през 2011 г. - в Либия, както и днес, когато Съединените щати, Франция и Великобритания извършиха ракетни удари срещу Сирия.

Проблемът е, че въоръжените конфликти изискват недвусмислени решения:

"Да се извърши ли, бомбардировка или не!? Да се изпрати ли, войска или не!?".

По тези въпроси няма място за маневриране, а за ЕС е жизнено важно, защото би било невъзможно да се запази целостта на Европейския съюз, който включва 28 държави.

Ето защо ЕС не е създаден за недвусмислеността на войната, обяснява публикацията.

Но, това трябва да се промени, смята немският журналист.

В крайна сметка в съседните държави на Европа има война и ЕС трябва да засили защитата си в противен случай може да завърши зле.

В същото време Ладурнер подчертава, че той не се бори да подбужда война срещу ЕС, а за ЕС, който е в състояние да се защитава и да развива интересите си на световната сцена.

"Това е възможно само при условие, че във военен план съюзът действа убедително", подчертава авторът.

Ако през последната година и половина в много области имаме напредък, то в областта укрепване на отбраната сме все още на начален етап.

Но, вече е дошъл момента да настъпи промяна в нашето съзнание и Европейският съюз спешно се нуждае от стратегия за Близкия изток, но затова все още му липсват средствата, както и единството.

Европа не принадлежи на влиятелните играчи в Сирия, споделя си авторът и счита, че в близко бъдеще тази роля не трябва да се променя.

Според автора Съединените щати също са загубили своето влияние в Близкия изток, а Русия става основен играч в региона.

Ето защо възниква въпросът:

"Как да се справим с Русия!? В края на краищата можете да стигнете до Дамаск само чрез "московската банда".

Оказва се, че ЕС трябва да разработи стратегия по отношение на Кремъл, тъй като в момента тя не съществува.

Дори напротив ЕС е дълбоко разделен във въпроса отношенията си с Русия. Това се доказа и от конфликта около "Северен поток-2", както и от факта, че след отравянето на бившия шпионин Серг*й Скрипъл санкциите срещу Москва са подкрепили само 14 страни от ЕС, заявява Ладунер.

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 451 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-10-20 21:01:08 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3202 прегледа
Геополитика: САЩ се чудят и се маят от къде се появи военната мощ на Русия. Те не бяха подготвени за случващото се в Сирия, казва анализаторът Паоло Гуцанти. Неговото мнение е, че САЩ буквално се травмира от Русия. Военната машина на Сирия задвижи един механизъм срещу тероризма, дори при финансова криза породена от спад в цените на нефта. До сега те си мислеха, че армията на Путин е голяма численост, но ужасно ... още
На: 2015-12-23 11:56:38 преди: 2 години / 3 гласа / 7 точки / 0 коментара / 2847 прегледа
Новини: Германия изтегли своята въздушна защитна система „Патриот“ от Турция. Нейната военна мисия там изтича следващия месец и май няма да бъде продължена. На територията на Турция до сега имаше и 260 войници, които бяха обучени да работят с двете системи. Според Sputnik, много скоро властите ще обявят, че няма да продължат военната мисия. Дали това е продуктувано от случващото се в региона? ... още
На: 2017-04-07 11:08:33 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2636 прегледа
Новини: Турция гледа позитивно на ракетните удари, които военнослужещите на Вашингтон нанесоха в ранните часове на петък срещу военновъздушна база в Сирия, контролирана от правителствените сили на Башар Асад. Това каза вицепремиерът Нуман Куртулмуш, подчертавайки, че международната общност трябва да запази своята позиция срещу „варварството“ на Дамаск, информира агенция "Фокус", позовавайки се ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X