Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Синът на Добри Джуров с нови разкрития за свалянето на Тодор Живков!

Добри Джуров и Тодор Живков са един до друг по времето на политическия си живот почти през цялото време. Тръгват най-ниско от партизанските движения и стигат до върха на политическата власт.

Тодор Живков се запознава с Джуров като ръководител на Първа военна оперативна зона на България. Отговарял е за отряд "Чавдар", който е командван от Добри Джуров. Когато Живков застава на чело на държавата, Джуров държи армията. Уважават се много, макар и да не са първи приятели, които да си ходят на гости.

Оказва се, че Добри Джуров е човекът с може би най-голяма заслуга за свалянето на Тодор Живков от власт. "Да, наистина баща ми има активно участие в свалянето на Живков. Даже бих казал и водещо участие. Това историята ще го докаже един ден.", казва Джуров-син пред БЛИЦ.

Преди реалното оттегляне на Живков, Джуров не един и два пъти го е подканвал, че е време да си ходи. Живков бил съгласен, но преди това смятал, че трябва да свърши още някои неща. В един момент това "още малко" преминало границата на търпение на противниците му и операцията за свалянето му започва. Главна цел е това да стане по ненасилствен път.

В последствие Джуров е огорчен, че се разправили с Живков по доста суров начин. Не са дела, не са процеси. Живков нито един път не е злоупотребил финансово с властта си и Добри Джуров знае това. Тато не е забогатял на гърба на държавата и народа, за това всички тези процеси са непочтени.

 

 

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 3 гласа | 12 точки | 1 ком. | 28721 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-07 17:36:05 преди: 3 години / 10 гласа / 37 точки / 0 коментара / 10483 прегледа
Новини: Попаднахме на една анкета на ПИК, в която попитаха кой е най-подходящият за президент на България. Знаете ли, че Тодор Живков се оказа по-популярен вариант от хората като Плевнелиев, Първанов и т.н. Той отдавна не е жив, а все още има доверието на хората. Факт е, че проблеми през социализма е минало. Не сме слепи защитници на строя, но е имало и добри черти. Ценносната система на хората беше друг ... още
На: 2015-11-10 14:09:29 преди: 2 години / 5 гласа / 16 точки / 0 коментара / 14652 прегледа
Новини: Един от участниците в Пленума, на който си отиде Тодор Живков, направи скандални разкрития пред „Телеграф“. Лазар Причкапов казва, че ще на 4 ноември се е знаело, че Бай Тошо ще бъде свален. Единствената въпросителна обаче е била кой ще изпълни това нещо. Индикация, че времето на Живков е свършило дава лично Виктор Шарапов – посланик на СССР. На 4 ноември се прави тържествено съ ... още
На: 2016-11-10 08:11:20 преди: 1 година / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 53473 прегледа
Новини: На този ден преди 27 години бе извършен държавен преврат с намесата на Москва и нейните верни хора, като Андрей Луканов. Последиците от този преврат могат да се сравнят само с тези на 9 септември 1944 г. В резултат на преврата беше сменена системата. След 10 ноември тази смяна беше извършена бавно и постепенно, което за 27 години съсипа България и българите. На 10 ноември 1989 година на пленум н ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X