Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Скандал в Германия: съдът в Есен осъди четирима подминали припаднал пенсионер! ВИДЕО!

Случаят е само от преди година, но е бил заснет от камери. На видеоматериала се вижда, как пенсионер на 83-годишна възраст припада и си ударя главата на пода пред банкомат в западния немски град Есен.

- От там минават трима души и никой не иска да му помогне, казва съдия Карл Питър Витенберг, след като налага глоба от 3 600 евро на 39-годишна жена и двама мъже на възраст от 55 и 61 години.

Двама от обвиняемите заявиха, че са мислили 83-годишният мъж за бездомник, който е заспал.

Пенсионерът е лежал на пода пред банкомата седем минути, след като един от клиентите на банката се обажда на Спешна помощ.

Медиците пристигат след 20 минути и откарват възрастният мъж в болница.

Той обаче не успял да дойде в съзнание и след седмица умира в болницата.

Лекарите споделят, че това е можело да не се случи, ако е получил своевременна медицинска помощ веднага, след като е паднал.

Напомняме, че немските закони предвиждат наказание, ако се подмине човек, който има нужда от помощ.

Наказанието се изразява с глоба или до една година затвор.

Обикновено наказанието е парично и помощта трябва бъде оказана "в случай на инцидент, обща опасност или извънредна ситуация", ако е "необходима и очаквана".

Това важи и за първите свидетели на инцидент на пътя.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-04-22 17:12:23 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 500 прегледа
Зов за помощ: Днес във Фейсбук попаднах на един много въздействащ Зов за помощ от човек на име Алексей Науменко. Молбата му за помощ се отнася до неговата жена и тяхната дъщеря. Днес, на 22.04.2018 година, те са били осъдени от Върховният Административен Съд „на смърт“. Преди 4 години те са потърсили закрила в България. Те са украински граждани от Донбас. Днес съдът излиза с решението, че в Украйн ... още
На: 2018-07-03 16:48:32 преди: 2 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 155 прегледа
Новини: Жорж Ганчев е приет в болница с опасност за живота. Политикът е на 78-години и е припаднал на паркинга на „Александър Батенберг“. Сигналът до Спешна помощ е подаден в 15:06 часа. Линейката пристига на мястото на 7-та минута. Ганчев е бил контактен, но е бил с остър, масивен инфаркт. Откарали са го в болница Света Екатерина. Надяваме се да извади късмет и лекарите да успеят да го спас ... още
На: 2015-10-15 16:15:13 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1061 прегледа
Политика: Появи се информация за огромен скандал с главен герой Германия. Според немското издание "Шпигел онлайн" федералната служба за разузнаване на Германия си е позволявала да шпионира посолства на страни партньори и членки на ЕС. Немските депутати са възмутени как може властта да допусне такова нещо. Трябва да се изпрати работна група, която да проучи. Кой е наредил това да се случи, кой е позволил и к ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X