Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Смъртоносен експеримент: Физика Aндреас Вал вързан с въже скочи от сграда

 Норвежския физик Aндреас Вал отново подлагайки на риск живота си направи поредният си опасен научен експеримент. Този път Вал скочил от сграда вързан с кабел на който в другия му край е била прикрепена тежест с определено тегло.

 С този експеримент физика е решил да докаже основното свойство на физиката - центростремителна сила за която е писал още през XVII век Исак Нютон. Това е силата, която действа на тялото движещо се по затворена криволинейна траектория (окръжност или елипса), насочена към центъра на кривината на траекторията.

 В този случай силата на напрежението идва от кабела. Физикът висеше на него, а тежестта е била прикрепена към сградата. Кабела между двамата се опирал на тръбата. След частниците освобождават тежестта, Вал скача пропадайки на долу. Напрежението на централната точка тоест тръбата застави тежестта да направи дъга във въздуха.

 След това кабелът започва да се навита върху тръбата от страната на тежестта и така позволи на физика да спре само на няколко метра от земята. Триенето между гъвкавия кабел и тръбата спомогна физика да направи по-постепенен спад. Това намали и рязкото му спиране.

 Преди дни бе качено видео на което норвежки физик Aндереас Вал реши да стреля по себе си под вода с картечница монтирана на статив. Тогава мъжът, който стоеше в басейна до врата под водата, натисна спусъка с помощта на въже вързано за спусъка. Самото оръжие е било поставено на 3 метра от него.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-12-21 16:56:13 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1453 прегледа
Новини: Провежда се следствения експеримент за убийството на малката Дамла. Заловеният за убийството Мехмед е на мястото, обграден от много полицаи. Експертизата е нужна, за да се установи с точност как е действал убиецът и какво се е случило. Настроенията срещу убиеца все още са бурни, вчера искаха да го линчуват публично. За това и следствения експеримент е отложен за днес. Голям брой полицай са отцепи ... още
На: 2016-10-24 14:56:53 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3318 прегледа
Новини: На летището в Малага откриха нещо отвратително. Вързан за пейка полугол мъж, който е мъртъв. Неговите гениталии са били заврени в консерва от риба тон. На задните му части било оставено парче шунка. Открит е от охранител на летището. Бил вързан със свински опашки и с панталон смъкнат до коляното. Англичанинът е на 51 години. Версията е, че той може да е умрял от задавяне в собственото си повръщан ... още
На: 2016-09-27 12:56:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 862 прегледа
Новини: Роми влачиха с каруца вързан за краката кон по асфалта в Перник, предават от Струма.бг. Снимката се разпространи във Фейсбук и предизвика много бурни реакции. Ромите се движели от квартал Хумни дол, в посока Куциян. Въобще нямали притеснение от колите на кръговото, освен че без капка жалост мъчили животното. То е живо! Едва ли можем да опишем какво е изпитвало то. „Изpoди, нeщacтници, дa ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X