Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

Смесиха човешки клетки с ембрион от кокошка! Учени направиха нещо невиждано до сега!

До сега учените не знаеха как определени клетки в ембриона решават да станат крайници, даден мускул или нещо друго.

Сега учени водени от д-р Али Бриванлоу в Университета Рокфелер са смесили човешки клетки с кокоши ембрион, за да проследят процеса. Открили са т.нар. клетки организатори, които са отговорни за формацията на клетката и диктуват как тялото се строи.

Това е революционно за науката и учените се надяват, че е добър шанс да се поправят етичните проблеми с използването на човешки ембриони. Например в САЩ е забранено ползването на по-стари от 14-дневни такива, а именно тогава се появяват тези организационни клетки.

Клетките са сложени в кокоши ембриони на 12 часа, което е еквивалента на 14-дневни човешки. С растежа на ембриона, тези клетки диктуват формацията на нервна система на кокошката. Има шанс при добър развой на събитията да не трябва да се използват никакви човешки ембриони.

Лидерът на изследването обаче не е толкова оптимистичен като подчинените си и е категоричен, че нищо не може да замени човешки ембрион и всичко останало, което учените правят е просто да простят процеса, не да го разгадаят.

Следващата задача е да се определи как тези клетки повлияват на съседните си, което може да помогне в откриването на начин да се манипулират стволови клетки за поправката на определени органи и тъкани.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1429 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-02-19 13:42:50 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 273 прегледа
Любопитно: Американски учени от Станфордския университет създадоха за първи път хибрид между човек и овца, пише "Дейли телеграф". Екипът създаде ембрион, в който има клетки от овца и човек. Той е бил отгледан в продължение на 21 дни в тялото на животното. Учените се надяват, че в скоро време ще могат да отглеждат овце, от които да се използват органи за трансплантация, както и да открият лекарство срещу диаб ... още
На: 2016-08-19 14:33:26 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1256 прегледа
Здраве: Терапия със стволови клетки при косопад е нещо, което най-накрая ще бъде реалност. След години проучвания учени най-после разработиха метод, използващ човешки полипотентни стволови клетки за създаване на нови клетки, способни да провокират растеж на нова коса. Методът отбелязва подобрение в сравнение с досегашните методи, при които се трансплантират съществуващи фоликули от една част на глава в др ... още
На: 2016-06-28 18:11:46 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 7077 прегледа
Здраве: Руски учени направиха мащабно проучване, при което откриха, че могат да се извличат полезни вещества, които се борят с рака от... ВНИМАНИЕ - копър и магданоз. Препаратите, които са направили от семената разрушават тубулина, това което е от решаващо значение за раковото деление на клетките. Химиотерапията, която е най-масовото, но не и най-ефективното оръжие срещу рака, работи по два начина. Едини ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X