Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Сметки: колко се плаща за парно в Чикаго и колко у нас!

Не е тайна отдавна, че монополите съсипаха и прогониха много наши сънародници зад граница. Наскоро нашенци емигранти-преселници, които живеят в Чикаго публикуваха в социалната мрежа Фейсбук снимки от фактурите си за ток и парно.

Те са 4 членно семейство и живеят в апартамент, като са заплатили за периода декември - януари 69,87 долара за ток и 104,40 долара за парно.

Семейството живее в 170 квадратни метра, а месечния им доход е около 6 000 евро. Оказва се, че режийните разходи, като ток и парно са само 3 процента от тяхната месечна заплата.

За разлика в България, където едни други българи с минимална заплата от 420 лева за 60 квадратен апартамент приблизително плащат без да пести около 150 евро парно+топла вода, за ток още 25 евро. 

Да не говорим, че голям процент от българите вече не може да си позволи отопление на ток и парно и се отопляват на дърва, а някои дори стоят на студено, за да спестяват.

Това е фактурата за ток

Това е фактурата за парно

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-06-30 14:03:41 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 516 прегледа
Близо половината абонати на Топлофикация София ще се наложи да доплащат за позлването на парно отопление. Жителите на столицата да се готвят за нови фактури в първата седмица на юли. Притеснителните данни обявиха днес от фирма "Нелбо", която е един от големите топлинни счетоводители. Изравнителните сметки ще са готови съвсем скоро, затова софиянци ще трябва да се приготвят още през следващата сед ... още
На: 2018-01-19 16:35:11 преди: 4 месеца / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 3911 прегледа
Майка втрещи хора по цял свят с разкритието, че взима наем на 5-годишната си дъщеря. Всяка седмица дава по 7 долара на дъщеря си, от които и взима 5 за наем, сметки и храна. От това остават 2 долара за детето. Много хора коментират това като откачено. Майката се аргументира с това, че заделя тези 5 долара и ги спестява. Когато дъщеря и стане по-голяма, сумата ще отиде за нещо важно. Има хора, ко ... още
На: 2016-07-12 18:23:33 преди: 1 година / 5 гласа / 8 точки / 0 коментара / 9596 прегледа
Лечението на Митьо Очите продължава в Софиямед. Състоянието му е стабилно, той е в съзнание. 12 дни след операцията за поставяне на силиконов уретер, няма никакви проблеми. Възстановява се добре. Клиниката пази в пълна тайна как ще протече лечението на Митьо за напред. След гореспоменатата операция, други не са правени. Той все още има част от куршум в гръдната си кухина. Няма информация и колко ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X