Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

Специалистите на NASA предлагат способ, как Марс да е годен за живот за масова колонизация

На конференцията Planetary Science Vision 2050 Workshop през изминалата седмица бяха обсъдени планове и технологии, които потенциално биха могли да бъдат осъществени през 2050 г., от представители на космическата агенция НАСА.

Тяхната идея е да се върне атмосферата на Марс, която ще направи планетата обитаема за бъдещи мисии, включващи човешки индивиди.

Учените са предложили да се изгради устройство, което да работи на принципа на дипол магнита, което ще създаде изкуствено магнитно поле.

Той ще защити планетата от последиците на слънчевия вятър и атмосферата на самия Марс, като постепенно ще се възстановява до състоянието, в което е бил преди милиарди години.

Авторите на проекта са направили компютърна симулация, която показва, че чрез използването на такъв "магнитен щит" в атмосферата Червената планета в рамките на няколко години ще си възвърне плътността и налягането, двойно повече от на Земята.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-16 09:57:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 579 прегледа
Конспирации: От космическото ведомство NASA публикуваха на собствения си сайт снимки на кораби, които се приземяват на повърхността на Марс. Данните снимки са извършени от марсохода Curiosity. На черно-белите фотографии се вижда огромен дискообразен обект със светъл купол над горната плоскост на повърхността и следи на марсохода показващи, че NASA е заинтересована от неговото изучаване.   След запитване на к ... още
На: 2017-01-18 06:51:39 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1918 прегледа
Новини: В началото на годината светила на науката зарадваха световната общественност с ред сензационни открития на Огнената планета, като направиха проучване на космически обект, което допринесе още повече мистерия. В търсенето на чужд живот на Марс и неговата интензивна колонизация е главната задача на шепа изследователи през последните 10 години. На 9 януари 2017 година на Марс уфолози откриха образов ... още
На: 2017-03-10 21:07:28 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1352 прегледа
Наука: Специалистите от Международният център по картофите (CIP) в Перу получи първата си реколта и доказаха, че хората в случай на необходимост могат да си осигурят нормална био храна от Марс. Учените култивираха растението в херметичен куб в почва максимално близка по състав с чуждата планета. Как експириментите на учените ще помогнат на хората от Земята вижте в прикаченият видеоматериал на CIP /NASA ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X