Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Любопитно Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Бизнес Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Други

Стандартизация (ISO)

ISO 9000 е набор от стандарти за качество и управление на качеството, установени от Международната организация по стандартизация (ISO). Те могат да бъдат приложени във всеки тип организация или дейност, насочена към производството на стоки или услуги. Правилата включват както минималното съдържание, така и насоките и специфични инструменти за методите на прилагане на одит. ISO 9000 определя начина, по който една организация работи в свои стандарти за качество, срокове за доставка и нивото на обслужване. Има над 20 елементи в стандартите ISO, свързани с начина, по който работят системите.

Предимства

-Неговото изпълнение е трудна работа, но предлага множество предимства за бизнеса, тъй като те могат да бъдат:

-Стандартизиране на дейността на служителите, работещи в рамките на организацията, чрез документацията.

-Увеличаване на удовлетвореността на клиентите чрез осигуряване на качествени продукти и услуги последователно, като се има предвид стандартизиране на процедурите и дейности.

-Измерване и наблюдение на процеса на работа. Повишаване на ефективността и / или ефективността на организацията за постигане на нейните цели.

-Непрекъснато подобряване на процесите, продуктите, ефективноста.

-Намаляване на отрицателното въздействие на производство или предоставяне на услуги. -Поддържане на качеството.

Недостатъци

-Усилията и разходите за подготовка на документация и внедряване на системи.

-Вземете стандарта като цел, а не средство, това объркване може да доведе до големи загуби на ресурси, а не очакваните резултати. Стандарта е инструмент, средство, а не самоцел.

Основния сертификат е ISO 9001: 2008: Системи за управление на качеството - Изисквания.

Друго задължително правило към горното е ISO 9004: 2009 - Системи за управление на качеството - Насоки за подобряване на постиженията.

ISO 9000 1994 бяха насочени предимно към организации, които провеждат производствени процеси и прилагането в сервизни фирми отвори много проблеми. Това насърчи идеята, че те са прекалено бюрократични правила.

Сертифициране

Единственият стандарт в семеиството на ISO 9000, която може да бъде сертифицирана е по ISO 9001: 2008.

За да се уверите, че са изпълнени изискванията на стандарта, има някои сертифициращи органи, които извършват одит на изпълнението и прилагането чрез издаване на сертификат за съответствие. Тези лица се контролират от национални агенции, които регулират дейността им.

В случай, че одиторите открият области на несъответствие, организацията има краен срок за предприемане на корективни действия, без да губи валидността на сертифицирането или непрекъснатостта на процеса на сертифициране (в зависимост от това, което вече е било заверено или не).

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 494 прегледа
Публикувано на: 2015-07-20 14:17:58
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Стандартизация (ISO)

БАБХ проговори за фалш. майонеза: Какво като няма яйца, не е задължително да има!
преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 505 прегледа
Камен Николов от дирекцията "Контрол на храните" в Българската агенция по безопасност на храните се произнесе по казуса с майонезата, която не съдържа яйца. Основната съставка, която се явява задължителна е растителното масло, в което се емулгират останалите съставки. Според него данните то "Активни потребители" за 6-те марки, които не слагат яйца в майонезата са добре за информирания избор, но н ... още

Как да различим чистите етерични масла от синтетичните фалшификати?
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 839 прегледа
Трябва да признаем, че етеричните масла са на мода. Използвани още в древността, днес те преживяват своя апогей, като почти няма козметичен продукт, върху чийто етикет да не е посочено, че съдържа някакъв вид етерично масло. Много домашни рецепти за здраве и красота залагат на силата на натуралните етерични масла, но малко от тези, продавани в търговската мрежа са наистина натурални. Знаем ли как ... още

Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Uni-Ads.net
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0