Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

Стартъп желае да скрие лицата на хората от системата за разпознаване

Компанията D-ID финансирана от бизнес-инкубатора Y Combinator ще помогне на хората да избегнат разпознаване от системите за биометрична идентификация.

Стартъпа е разработен на база на алгоритми, които ще заставят технологиите на компютърното наблюдение в тупик и ще защитят правата на човека и личния му живот.

D-ID (от думата "деидентификация") е основана през миналата година Джил Пери, Сел Блондхейм и Елиран Кутой.

Идеята за създаване на технология анти-индификация им дошла по време на служба в израелската армия.

"Ние не можем да споделим наши снимки и профили в мрежата при това положение, в което се намираме. Дори когато приключихме с военната си служба, на нас ни беше забранено да публикуваме онлайн снимки от пътешествията си из Южна Америка", споделя Пери.

"Сега улиците са натъпкани с камери, а всички ние носим смартфони. Нас постоянно ни фотографират. Ако обединим всички камери и технологии за разпознаване на лица, токава ще стане ясно, че няма никаква конфиденциалност", разяснява шефа на D-ID.

По думите на Пери, разработената от тях технология позволява образите да се видоизменят правейки ги нечитаеми за системата за разпознаване на лица.

Но, когато се разпечата снимка обикновения човек без труд ще разпознае лицето.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-04-12 14:13:21 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 77 прегледа
Технологии: Китайските летища въвеждат система за разпознаване на лица, за да се ускорят проверките за сигурност, съобщава агенция Синихуа. Системата е разработена от специалисти от Института за зелени и интелектуални технологии в Чунцин и Китайската академия на науките. Спомагателните системи са оборудвани с 557 коридора за одит на сигурността на 62 летища, включително международното летище Шанхай Пудонг ( ... още
На: 2017-02-14 08:57:29 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1785 прегледа
Свят: Ценко Чоков беше пуснат под гаранция 10 000 лева и вече си е в къщи. Засега той не желае да разговаря с пресата, но в селото има засилено полицейско присъствие. След като научили, че бившият кмет се завръща, хората от селото не смеят да излязат от домовете си. „Ще напуснем селото понеже няма, как да се защитим от този човек. Няма, как да защитим своите семейства. Защитават престъпниците, н ... още
На: 2016-10-30 09:53:28 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2166 прегледа
Видео: Ето как младежите в центъра на Хамбург - Германия съчетават приятното с полезното. Забавлявайки се, те радват насъбралото се мнозинство, а хората им даряват пари, кой, колкото желае.  ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X