Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Гласът на народа

Студент в УНСС: Погнусен съм...

Историята по-долу е споделена от студента в УНСС Кезим Медев. Той разказва за гаврата към студентите по конкретен предмет в университета, "Геоикономика и регионално развитие" при проф. д-р Докова:

"Погнусен съм! 09.06.2017г. Европейски съюз. Република България. Университет за национално и световно стопанство. Изпит по "Геоикономика и регионално развитие".

По предварително зададен график, изпитът започва в 13:00 часа. Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочие, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект. Задава темите на различните групи, ругае по асистентите си и започва писане...

След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листта пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана. След още 10 минути бе отправено същото предложение и за оценка Добър (4).

Оставаме само 4 човека, от които 2-ма бяха изгонени. Аз пиша, без самочувствието, че заслужавам висока оценка, а по-скоро с любопитсвтото какво съм научил по този предмет, като си мисля, че в най-лошия случай ще имам Среден (3).

Поне заради това, че имам някакво солидно количество мастило върху листа си и заради положения труд. 30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа.

Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не.

Около 20 000 студента се обучават в УНСС, много ми е интересно колко от тях минават тихомълком обезглавени от подобни преподаватели като моята, която всъщност е ръководител на катедрата си...

Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

Е да, но аз знам, че можете. Още повече - знам, че мога да направя нещо аз и ще го направя. Защото не съм от тихомълкомо-навидащите глави.

Защото няма да позволя на един мразещ живота си преподавател, да разваля приятния вкус на живота ми.

Завършвам с думите на Марк Твен:

"Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми."

loading...
Рейтинг: 4.5 звезди | 4 гласа | 18 точки | 3 коментара | 17504 прегледа
Публикувано на: 2017-06-10 17:50:17
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-06-11 13:18:45 Хaресва ми 1
guest-coment-2027
Браво за смелостта ,защото тя не остана в никого! Така е във всички "Университети"-казвам го с голямо съжаление!Дерзай момче,дано се събудят и други!
№ 2 Добавен от гост: Диана Георгиева Воротинцева На: 2017-06-11 16:24:34 Хaресва ми 1
guest-coment-2029
Дете, тази държава не те /не ни заслужава. Бъди здрав, главата горе, простакът винаги ще ти трови дните ама не се давай. Има начин да им нарушиш рахатлъка на тия т.нар. преподаеатели.Гнусно!И после искаме добро здравеопазване,образование и т.н.Нали се сещаш кой пръст от ръката си вдигнаха?
№ 3 Добавен от гост: Досева На: 2017-06-14 18:51:48 Хaресва ми 1
guest-coment-2033
Махай се от тази държава, докато си млад!Добро образование не можеш да получиш в български университет!Пред 1989г. бях на 19г., изпълнена с илюзии и патриотизъм, сега съжалявам, че не заминах,и още работя в България. Но поне единствената ни дъщеря учи в чужбина.И е доволна, включително от образованието.

Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Студент в УНСС: Погнусен съм...
На: 2017-06-14 19:31:55 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1418 прегледа
На това учат студентите там. Явно според зам-ректорката така трябва да се постъпва и в живота!!Фактите: 1. професор Соня Докова на изпит: 'Който иска 3 да напусне залата и да остави бели листи" 2. Студентът Кезим Медев, останал, бил скъсан и споделил случилото се във Феисбук 3. Оценките на студентите няма да бъдат анулирани 4. Професорката щяла да бъде наказана, НЕ уволнена, но сама напуснала /как ... още
На: 2016-08-08 18:14:24 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1089 прегледа
20-годишният студент Келвин Райли бе застрелян на място от неидентифицирано лице, докато играел популярната игра Pokemon Go.  Действието се развива в Сан Франциско, където младежа се разхождал из известния пристанищен район на града, когато неизвестно лице се приближило до него и го застреляло в гръб. След като произвел изстрела, лицето бързо избягало в неизвестна посока, като дори не е направило ... още
На: 2016-08-16 20:18:57 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 620 прегледа
Властите на британския остров заловиха студент от китайски произход, който направил опит за проникване в Бъкингамския дворец. Съмненията във властите са произлезли от скрит нож в обувката на студента. Китаецът планирал да убие кралица Елизабет II е на 25 години и се казва Хан Чжан, понастоящем студент в Шефийлдския университет. Властите са арестували лицето на 12 август. Има съмнения, че Чжан е ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X