Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Студент в УНСС: Погнусен съм...

Историята по-долу е споделена от студента в УНСС Кезим Медев. Той разказва за гаврата към студентите по конкретен предмет в университета, "Геоикономика и регионално развитие" при проф. д-р Докова:

"Погнусен съм! 09.06.2017г. Европейски съюз. Република България. Университет за национално и световно стопанство. Изпит по "Геоикономика и регионално развитие".

По предварително зададен график, изпитът започва в 13:00 часа. Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочие, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект. Задава темите на различните групи, ругае по асистентите си и започва писане...

След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листта пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана. След още 10 минути бе отправено същото предложение и за оценка Добър (4).

Оставаме само 4 човека, от които 2-ма бяха изгонени. Аз пиша, без самочувствието, че заслужавам висока оценка, а по-скоро с любопитсвтото какво съм научил по този предмет, като си мисля, че в най-лошия случай ще имам Среден (3).

Поне заради това, че имам някакво солидно количество мастило върху листа си и заради положения труд. 30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа.

Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не.

Около 20 000 студента се обучават в УНСС, много ми е интересно колко от тях минават тихомълком обезглавени от подобни преподаватели като моята, която всъщност е ръководител на катедрата си...

Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

Е да, но аз знам, че можете. Още повече - знам, че мога да направя нещо аз и ще го направя. Защото не съм от тихомълкомо-навидащите глави.

Защото няма да позволя на един мразещ живота си преподавател, да разваля приятния вкус на живота ми.

Завършвам с думите на Марк Твен:

"Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми."

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-06-11 13:18:45 Хaресва ми 1
guest-coment-2027
Браво за смелостта ,защото тя не остана в никого! Така е във всички "Университети"-казвам го с голямо съжаление!Дерзай момче,дано се събудят и други!
№ 2 Добавен от гост: Диана Георгиева Воротинцева На: 2018-05-13 17:58:26 Хaресва ми 3
guest-coment-2029
Дете, тази държава не те /не ни заслужава. Бъди здрав, главата горе, простакът винаги ще ти трови дните ама не се давай. Има начин да им нарушиш рахатлъка на тия т.нар. преподаеатели.Гнусно!И после искаме добро здравеопазване,образование и т.н.Нали се сещаш кой пръст от ръката си вдигнаха?
№ 3 Добавен от гост: Досева На: 2018-05-12 15:20:54 Хaресва ми 2
guest-coment-2033
Махай се от тази държава, докато си млад!Добро образование не можеш да получиш в български университет!Пред 1989г. бях на 19г., изпълнена с илюзии и патриотизъм, сега съжалявам, че не заминах,и още работя в България. Но поне единствената ни дъщеря учи в чужбина.И е доволна, включително от образованието.

Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-14 19:31:55 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1430 прегледа
На това учат студентите там. Явно според зам-ректорката така трябва да се постъпва и в живота!!Фактите: 1. професор Соня Докова на изпит: 'Който иска 3 да напусне залата и да остави бели листи" 2. Студентът Кезим Медев, останал, бил скъсан и споделил случилото се във Феисбук 3. Оценките на студентите няма да бъдат анулирани 4. Професорката щяла да бъде наказана, НЕ уволнена, но сама напуснала /как ... още
На: 2016-08-08 18:14:24 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1095 прегледа
20-годишният студент Келвин Райли бе застрелян на място от неидентифицирано лице, докато играел популярната игра Pokemon Go.  Действието се развива в Сан Франциско, където младежа се разхождал из известния пристанищен район на града, когато неизвестно лице се приближило до него и го застреляло в гръб. След като произвел изстрела, лицето бързо избягало в неизвестна посока, като дори не е направило ... още
На: 2016-08-16 20:18:57 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 628 прегледа
Властите на британския остров заловиха студент от китайски произход, който направил опит за проникване в Бъкингамския дворец. Съмненията във властите са произлезли от скрит нож в обувката на студента. Китаецът планирал да убие кралица Елизабет II е на 25 години и се казва Хан Чжан, понастоящем студент в Шефийлдския университет. Властите са арестували лицето на 12 август. Има съмнения, че Чжан е ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X