Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Забавно

Търсят музикални баби за рок група! Трябва и да са пластични...

Проект търси смели и „живи” баби, които пеят вярно, пластични са и искат да се забавляват. Те трябва да изпълняват съвременни, но аранжирани специално за тях рок-парчета. Иновативният за България музикален проект е на казанлъшкото читалище „Искра - 1860”, а организаторите са убедени, че групата „Бабс БГ” ще може да се изяви на голямата сцена още в началото на следващата година, съобщава

Проектът се нарича „Бъди звезда на 70“и търси смели, „живи“ баби, които пеят вярно, искат да се забавляват, пластични са и са амбицирани да създадат нещо ново“, както обявиха идеолозите на проекта.

Ръководител на музикалния проект ще бъде певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия - „Гнесен“, завършил я с Червена диплома - старозагорецът Стоян Петров.

В търсенето на креативни и талантливи баби ще му помагат Теодора Иванова - заместник-председател на читалищното настоятелство и музикалният педагог Стефка Денева.

Целта е да се създаде певческа и танцова артистична музикална група от шест, осем или 12 жени, на възраст около и над 65 години, които да изпълняват съвременни, аранжирани специално, модерни поп и рок парчета, както и техни кавъри. За целта вече работят група композитори, които да адаптират музикален репертоар за бабешката поп и рок група.

"Проектът ни е местен и самодеен, съобразен и с демографските тенденции, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален", заяви на представянето му Теодора Иванова, заместник-председател на Настоятелството на „Искра-1860“. В помощ за реализацията на проекта се търсят и спонсори.

Според Стоян Иванов, който е оптимист и категорично убеден в успеха на иновативния бабешки певчески формат, подобни групи са изключително „успешни и атрактивни“, като даде за пример участието на такава група преди години в конкурса „Евровизия“.

"Започваме с баби, след време групата може да приеме и дядовци", увериха от читалището, пише Дарик. Набирането на талантливи, свежи, креативни и смели баби за „Бабс БГ“ ще стане със специален кастинг, за който вече в града върви голяма рекламна кампания със специални плакати, вдъхновени от времето на младостта на бабите и с творческо намигане. Прослушването ще е на 1, 2 и 3 декември в читалище „Искра - 1860“, като кандидатките трябва да се подготвят за това с песен – изпълнена акапелно, рецитация на стихотворение и интервю – свободен разговор с журито.

Амбицията е още в първите месеци на новата година „Бабс БГ“ да печели симпатии и публика в цялата страна.

Вече е факт и първата баба, записала се за кастинга. Това е баба Радка от град Крън.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 43 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-07-24 21:28:38 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1077 прегледа
Забавно: Вижте на какво заприлича звездата от сериала "Туин Пийкс" Лара Флин Бойл, след като реши да се подложи на няколко пластични операции, чийто резултатът обаче бе обратен. Една от най-красивите актриси в Холивуд, макар и вече на 46 години реши да се подложи на няколко пластични операции за да се подмлади, но явно не случи на хирург, тъй като резултатът е отчайващ.  Лара е решила да запази младежкия ... още
На: 2016-07-16 15:18:38 преди: 2 години / 12 гласа / 41 точки / 2 коментара / 86196 прегледа
Новини: Криминална полиция е заловила престъпник, който многократно е ограбвал и пребивал до безпомощно състояние баби в Пловдив. Последното му престъпление, преди да бъде заловен е, обир на 82-годишна баба в центъра. Той е на около 30 години, с богата криминална история. Полицията има основания да го свърже с поне 6 обира с насилие над възрастни жени. Няколко месеца е тероризирал старите жени. Винаги де ... още
На: 2013-12-05 10:02:10 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 579 прегледа
Други: Музикалните инструменти са специфични стоки, като търсенето за тях е ограничено само до тясна група специалисти и музиканти. Но понякога се налага и не специалисти да търсят музикални инструменти или аксесоари за тях и тогава те имат нужда от експертен съвет, за да се ориентират в тази непозната за тях материя. Например, открили сте, че детето ви е музикално, записали сте го на школа и се налага д ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X