Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Терапия на гастрит у дома

Лечение приемайки кокосови орехи на гастрит. Добитото от кокосов орех мляко е прекрасен лек за лекуването на гастрит. Благодарение на неговото действие на стомаха се подсигурява необходимата почивка и набавя минерали и витамини. Приемането на кокосово мляко е изключително полезен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на страдащия не се дава нищо друго с изключение на него.

Терапия на гастрита използвайки ориз

Оризовата каша представлява добро, приготвено в домашни условия лечебно средство при пациенти с остър гастрит. Приемът е по 1 чаша оризова каша двукратно дневно. При хронично заболяване стомашният сок е в малки количества, поради което е добре да се използват храни при които се налага дългото дъвчене на храната. Продължителното дъвчене е необходимо условие за отделянето на по-големи количества стомашен секрет.

Терапия използвайки картофи

Сокът от картофите, както се оказва, е изключително здравословен поради свойствата му да облекчава симптомите на гастрита. Препоръчва се да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти дневно, около 1/2 час преди хранене.

Ползване на невен при лечението на гастрита

Невенът представлява полезно растение, което расте в географски ширини на България. Той е билка, за която се смята, че притежава благоприятен ефект при терапията на гастритa. Приготвения от невен чай, направен по стандсртния начин за приготвяне на чай е начина по които се приема растението. Дневния прием на чая от невен е двукратно на ден по 1 супена лъжица.

Други отлични средства

- Семената на папаята и ананаса подпомагат смилането на храната. Те трябва да се консумират слабо зелени. Папаята съдържа ензими, които смилат храната.
- Ментата съдържа етерични масла, чието действие е да облекчават смилането на храната, гастрита и други заболявания на стомашно-чревния тракт.
- Ако гастрита е причинен от малокръвие, приемането на хлорофил като добавка към храната е възможно да подобри болестта.
- Приемането на хранителни продукти, богати на токоферол може да успокои проявите на гастрита
- Благоприятен резултат дава консумацията на по-големи обеми течности дневно.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 2202 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-08 07:54:59 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6454 прегледа
Болестта заема едно от първите места като виновник за смърт. При мъжете се открива близо двойно по-често в сравнение с жените. Най-често засегнати са лицата на възраст от 50 до 70 години. Рака на стомаха се развива в повечето случаи при болни с атрофичен гастрит, интестинална метаплазия и дисплазия. Освен това има данни, които свързват заразяванато с H. pylori като един от основните фактори за ра ... още
На: 2017-07-27 10:03:18 преди: 9 месеца / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 752 прегледа
Все по популярна започва да става хипербарната кислородна терапия, но все още има хора, които не са добре запознати с нея и не знаят какви са ползите от прилагането й. Затова ние заедно със специалистите от HBO Medical Support Center подготвихме този материал, за да можем максимално кратко и ясно да обясним какво всъщност представлява лечението с кислород, къде се извършва и най-вече какви са полз ... още
На: 2018-03-01 05:25:19 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 11 прегледа
Явно актрисата се възползва от ефекта на лечебната шопинг терапия. Hilary Duff направи някои покупки в понеделник (15 април) в Западен Холивуд, Калифорния. Тя бе придружена от очарователния си единогодишен син Luca Comrie. През уикенда 25-годишната холивудска красавица и нейният съпруг присъстваха на Music Coachella и фестивала на изкуствата. Двойката изглеждаше щастлива, в обкръжението на колеги ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X