Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Терапия на гастрит у дома

Лечение приемайки кокосови орехи на гастрит. Добитото от кокосов орех мляко е прекрасен лек за лекуването на гастрит. Благодарение на неговото действие на стомаха се подсигурява необходимата почивка и набавя минерали и витамини. Приемането на кокосово мляко е изключително полезен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на страдащия не се дава нищо друго с изключение на него.

Терапия на гастрита използвайки ориз

Оризовата каша представлява добро, приготвено в домашни условия лечебно средство при пациенти с остър гастрит. Приемът е по 1 чаша оризова каша двукратно дневно. При хронично заболяване стомашният сок е в малки количества, поради което е добре да се използват храни при които се налага дългото дъвчене на храната. Продължителното дъвчене е необходимо условие за отделянето на по-големи количества стомашен секрет.

Терапия използвайки картофи

Сокът от картофите, както се оказва, е изключително здравословен поради свойствата му да облекчава симптомите на гастрита. Препоръчва се да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти дневно, около 1/2 час преди хранене.

Ползване на невен при лечението на гастрита

Невенът представлява полезно растение, което расте в географски ширини на България. Той е билка, за която се смята, че притежава благоприятен ефект при терапията на гастритa. Приготвения от невен чай, направен по стандсртния начин за приготвяне на чай е начина по които се приема растението. Дневния прием на чая от невен е двукратно на ден по 1 супена лъжица.

Други отлични средства

- Семената на папаята и ананаса подпомагат смилането на храната. Те трябва да се консумират слабо зелени. Папаята съдържа ензими, които смилат храната.
- Ментата съдържа етерични масла, чието действие е да облекчават смилането на храната, гастрита и други заболявания на стомашно-чревния тракт.
- Ако гастрита е причинен от малокръвие, приемането на хлорофил като добавка към храната е възможно да подобри болестта.
- Приемането на хранителни продукти, богати на токоферол може да успокои проявите на гастрита
- Благоприятен резултат дава консумацията на по-големи обеми течности дневно.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 2200 прегледа
Публикувано на: 2013-12-08 16:25:17
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Терапия на гастрит у дома
На: 2013-12-08 07:54:59 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6448 прегледа
Болестта заема едно от първите места като виновник за смърт. При мъжете се открива близо двойно по-често в сравнение с жените. Най-често засегнати са лицата на възраст от 50 до 70 години. Рака на стомаха се развива в повечето случаи при болни с атрофичен гастрит, интестинална метаплазия и дисплазия. Освен това има данни, които свързват заразяванато с H. pylori като един от основните фактори за ра ... още
На: 2017-07-27 10:03:18 преди: 5 месеца / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 747 прегледа
Все по популярна започва да става хипербарната кислородна терапия, но все още има хора, които не са добре запознати с нея и не знаят какви са ползите от прилагането й. Затова ние заедно със специалистите от HBO Medical Support Center подготвихме този материал, за да можем максимално кратко и ясно да обясним какво всъщност представлява лечението с кислород, къде се извършва и най-вече какви са полз ... още
На: 2016-08-19 14:33:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1079 прегледа
Терапия със стволови клетки при косопад е нещо, което най-накрая ще бъде реалност. След години проучвания учени най-после разработиха метод, използващ човешки полипотентни стволови клетки за създаване на нови клетки, способни да провокират растеж на нова коса. Методът отбелязва подобрение в сравнение с досегашните методи, при които се трансплантират съществуващи фоликули от една част на глава в др ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0