Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Топ 4 признака кога турбото е за ремонт

Четири са основните причини, поради които турбото може да се повреди и дори да „умре“. Запомнете ги! Недостиг на масло, некачествено/замърсено масло или пък задръстване на въздуховодната система, както и попадане на замърсители отвън.

Колкото до признаците за наближаваща смърт на турбото или пък нужда от спешен ремонт, то те са няколко. Ако ги забележите, не се колебайте веднага да отидете в сервиз, тъй като навременният ремонт пести пари.

Признак №1: Бягайте към серзива, ако турбокомпресорът работи шумно

Наличието на нетипични шумове е категоричен знак, че е време да направите ремонт на турбото в TurboForce. В сервиза ще бъдат проверени всички въздуховоди. Ако там не бъде открит проблем, се преминава към луфтовете и ротора на турбината.

За да избегнете този проблем, съветваме редовно да сменяте маслото на двигателя. Второ, винаги оставяйте за няколко минути турбината да се охлади на тихи обороти преди да изключите колата. Трето, проверявайте по-често системата. По-точно гледайте да е налице херметизираност. Става дума за няколко минути, които обаче ще ви спестят разходи за ремонт.

Признак №2: Няма мощност на двигателя В този случай дори е възможно да забележите наличието на черен дим от ауспуха. Причината? Дефицит на въздух в горивната система. Той пък може да се дължи на проблем с въздуховодите, нарушаване на цялостта на въздушните съединения на турбото, както и на каналите, през които минават отработените газове.

Признак №3: Неизправност на системата за рециркулация на отработените газове При него двигателят започва да се задушава и той губи мощност. Задължително преглеждайте системата редовно.

Признак №4: Син дим Когато двигателят е неизправен или пък има утечка на масло от турбокомпресора, се наблюдава син дим. Няма как да го сбъркате. Отидете в най-близкия сервиз. Там ще прегледат състоянието на въздушния филтър. Всяко едно препятствие на въздуха към компресора може да провокира такъв проблем и си струва да реагирате бързо, тъй като колкото по-сериозни стават нещата, толкова по-солено ще ви излезе. Ако забележите утечка на масло, проверете дали не става дума за повишено налягане в картера. Ако там няма такива признаци, хвърлете поглед на маслената магистрала. Възможно е да е задръстена. Не е зле да се погледне и системата за вентилация на картерните газове.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-11-07 14:52:57 преди: 1 месец / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 6 прегледа
Дом и Градина: МОНТАЖ,РЕМОНТ И ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА ЛАМИНАТ И ПАРКЕТ - ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ Монтаж, демонтаж, ремонт и пренареждане на всички видове ламинат и паркет, София Поставяне на паркет и ламинат в София. ВАСИЛЕВ И СИЕ: 0889 80 80 70, 0988 359 355  КАЧЕСТВЕН И ИЗГОДЕН МОНТАЖ, ДЕМОНТАЖ И РЕМОНТ НА ЛАМИНАТ И ПАРКЕТ.    МОНТАЖ И РЕМОНТ НА ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ МОНТАЖ И РЕМОНТ НА ЛАМИНАТИ НА ПОД И СТЕНИ МОНТАЖ И РЕМОН ... още
На: 2018-02-17 11:28:37 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 99 прегледа
Технологии: Дизел сервиз за качествен ремонт и рециклиране на дюзи инжектори и помпи ГНП с гаранция. Разполагаме с модерен дизел сервиз и лаборатория за рециклиране, ремонт и проверка на помпи и дюзи марки Bosch, Delphi, Denso, Siemens. При рециклиране и ремонт в дизел сервиза се използват висококачествени оригинални резервни части на атрактивни цени. Разчитайте на коректност и професионализъм. Работим с клие ... още
На: 2018-04-07 12:49:06 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 257 прегледа
Клюки: Известният столичен чалга клуб БИАД е пред фалит. Очаква се скоро той да затвори врати. Въпросителната е само точно кога ще се случи това, твърди hotarena.net. Вероятно е това да се случи още в рамките на този месец. Говори се, че това ще стане и през юни точно след абитуриентските балове. Официално от клуба ще обявят, че затварят за ремонт, но ремонт всъщност няма да има. А ако дискотеката отвор ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X