Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Топ чуждестранни климатолози определиха каква ще е зимата в България! Огромни аномалии, но...

Едни от най-добрите чужди синоптици направиха прогноза за това каква ще бъде зимата в България. Очакват ни сериозни аномалии, но дали пък това толкова лошо? Нека разберем! Те очакват мека зима у нас, тъй като има доминираща циркулация през лятото.

Прогнозата е на Американската Агенция по океаните и климата - NOAA. Прогнозата показва средно с 2 градуса по-висока зимна температура на Балканите спрямо периода 1999-2010, спрямо миналия век градусите са с 3 повече, което е достатъчно, за да определим зимата като мека. Също така зимата у нас ще е по-суха от обикновеното.

Британската метеоцентрала UKMET потвърждава това. Те оценяват вероятността за мека зима на между 50-60% и определят шансовете за нормална и студена на по около 20%. Това е една от малките метеоцентрали, които при масовите твърдения за мека зима, усетиха какъв ще бъде сезона наистина, предават от БЛИЦ.

Към тяхната позиция се присъединяват японските климатолози от JAMSTEC. Като цяло мнението на всички по света е единодушно за нашия регион, като единствено някои посочват по-високи температурни аномалии.

И ако до сега в последните години ни подвеждаха, то тази година вероятно няма да бъде така. На база на данните от месец юни има ясни тенденции, които предвижда сняг основно в планините и малко мокър сняг в низините, освен ако не се появи сериозна "арктична инжекция" от Севера или Североизтока.

Сериозни зимни ситуации ще има във Великобритания. Това ще постави нас в периферията, което говори за 90% шанс за мека зима според някои прогнози.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-08 15:22:56 преди: 1 година / 3 гласа / 5 точки / 0 коментара / 40187 прегледа
Синоптичката Анастасия Стойчева поговори за това, което се случва като метеорология в момента и какво ни очаква до края на януари. Според нея, ситуацията не е кой знае каква, дори нормална за месец януари. Ако питате обаче управниците ни, това ще е чудо невиждано, с което цялата държава вече се бори! „Ако се върнем назад, именно в Североизточна България се стига до преспи и навявания. През ... още
На: 2017-01-16 13:50:08 преди: 1 година / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 11011 прегледа
В идните дни и седмици ще усетим зимата в истинския смисъл на думата – ще има сняг, ще има дъжд, вятър, поледици, навявания. Отново най-засегната ще бъде Източна България, докато на запад малко или много ще се размине, съобщава доцент Георги Рачев, един от видните климатолози. Причината за новото влошаване на метеорологичните условия са циклоните Финиъс и Бригита. „Съчетанието на топ ... още
На: 2016-03-27 14:59:35 преди: 2 години / 6 гласа / 17 точки / 0 коментара / 39742 прегледа
Бойко Борисов, дали волно или неволно, си призна, че ГЕРБ не е партия на българските граждани, не е създадена от тях. ГЕРБ е творение на една чуждестранна организация, което се оказва, че е нарушение на един закон. В Закона за политическите партии има един член. 24, който в себе си гласи, че "Политическите партии не могат да получават:... 4. средства от чужди правителства или от чуждестранни държ ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X