Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

Този човек предрече край на света през 2100 г - не заради Библия, извънземни или маите! Реално е....

Геофизикът Дениъл Ротмън от Технологическия институт на Масачузетс излезе с прогноза за края на света, но много далеч от конспирациите. Не, няма да прочетете как извънземни ще ни превземат, или как маите ще ни дръпнат в гроба.

Става на въпрос за нещо реално, прогнозирано чрез математическо моделиране. Моделът показва, че през 21 век ще започне поредното глобално измиране на планетата. Причината ще са промени в глобалния въглероден цикъл, предизвикани от човешката дейност и по-точно изхвърляне на въглероден окис.

Публикацията е поместена в Science Advances. Изследвани са изменения в геохимическия кръговрат на въглерода през последните 450 милиона години. Обхванати са 5-те велики измирания, които са характерни с бързата скорост на изчезване на видовете.

Ротмън е заключил, че до катастрофалната дестабилизация на биосферата се стига при катастрофални прагове на въглеродния цикъл. Чрез теорема той доказва две условия, при които ще дойде катастрофата.

Ако въглеродът се натрупва бавно, голямото измиране ще настъпи, когато скоростта на натрупването му надхвърли темповете, при които екосистемите могат да се противопоставят. Ако натрупването е бързо и кратковременно, ключова роля ще имат измененията в обема.

Според Ромън, човечеството в момента се намира във втория сценарий. Той смята, че към 2100 година въглерода в океаните ще е в количество, което ще дестабилизира биосферата.

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-09-27 21:40:41 Хaресва ми
guest-coment-2306
Нищо не ви се разбира!!!
Да ви светна малко, изхвърляният въглероден ДВУокис в резултат на човешката дейност е жизнено необходим за растенията. Ако не се случи някакъв катаклизъм, то съдържанието на СО2 в атмосферата неизбежно намалява и ако за затрупването на една гора и превръщането и във въглища е нужен някакъв катаклизъм, то за сходният процес в океаните не е нужен никакъв катаклизъм, той си е в ход непрекъснато, умрелият и неизяден планктон потъва на дъното на океаните, натрупва се и след стотици милиони години в резултат на тектоничните процеси една част се превръща в нефт, а друга се изхвърля под формата на СО2 от вулканите. Досега само вулканите връщаха въглероден двуокис в атмосферата и осъществяваха кръговрата на въглерода, сега се включиха и хората.

Изгаряйки фосилни горива ние осъществяваме кръговрат на въглерода, и не разбирам що за идиоти са тези които не могат да осъзнаят това!!!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-26 11:17:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1202 прегледа
Новини: България е една от държавите в Европа, чието население се очаква драстично да се понижи през следващите десетилетия, се вижда ясно в доклад на Икономическия и социален съвет на ООН.  През 2020 г. населението на страната ни се очаква да е под 7 млн. души, а между 2035 и 2040 г. ще е под 6 млн. души. Пет милиона души се очаква да бъде през 2060 г.     До 2100 г. живеещите в страната се очаква д ... още
На: 2018-05-17 09:10:06 преди: 2 месеца / 5 гласа / 23 точки / 0 коментара / 21052 прегледа
Новини: Ново сензационно разкритие направи в официалната фейсбук страница на популярното си предаване - "Досиетата на Влади": https://www.facebook.com/dosietatanavladi, специален агент Владимир Лисичков от ФБР, топ експерта ни в областта на свръхестественото, мистичното и конспиративните теории. Сами ли сме във вселената, съществуват ли други разумни създаниия или дори цели извънземни цивилизации? Тази т ... още
На: 2016-12-02 13:14:22 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2098 прегледа
Други: След участието си в „Часът на Милен Цветков“ пошлата  играчка на милионерския син Димитър Динев - Мартина Петрова предизвика истински стрес в интернет Ниско бюджетната танцьорка гостува в предаването на Цветков заради това, че ще „краси“ декемврийската корица на мъжката библия „Плейбой“. Вместо да събере почитатели, тя уплаши зрителите с абсурдния си вид и прили ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X