Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Цената за Гражданска отговорност скача драстично за някои шофьори! Виж, за да не увиснеш!

Голямо вдигане на цената на застраховката Гражданска отговорност ще има за голяма група шофьори. Ако катастрофирате, превишите ограничение на скоростта с повече от 30 километра, употребите алкохол/наркотици, карате неправоспособно или изпреварите неправилно, цената за вас ще е по-висока.

От Комисията за финансов надзор обясниха, че вече ще има две категории на застраховката. Първо се говореше да вдигане на цената според отнетите точки от талона, но това не е подходящо.

„Тази идея отпадна, защото има много сериозни нарушения, за които не се взимат точки“, уточни зам.-председателят на комисията.

До броени дни ще е ясна точната формула. Най-вероятно ще се правят проверки за нарушения за 1 година назад.

„Неправилното паркиране не води до инциденти. Затова няма да го взимаме предвид. Ще има значение за нас дали собственикът на автомобила е правил тежки нарушения – такива, които са най-опасни у нас и са причина за най-много катастрофи с жертви и ранени“, уточни Ралица Агаян-Гури.

„Ако водач е бил заснет от мобилна или стационарна камера с повече от 30 км/ч над ограничението, цената на полицата му ще нараства драстично“, разясни секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение и бивш шеф на КАТ Алекси Кесяков.

За да имат в реално време достъп до информацията застрахователите, ще бъде въведена система „Бонус-малус“. Ще има и таблица-калкулатор, която да определя увеличението на цената.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-20 11:52:11 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 833 прегледа
Новини: Правителството е взело решение, как да лекува нарушителите на пътя, като им завиши до пет пъти вноската за застраховката „Гражданска отговорност”. При почти всички застрахователи стойността на задължителната полица "Гражданска отговорност" зависи от това дали водачът е предизвикал пътно транспортно произшествие на пътя или не. Докато при различните компании поскъпването за нарушители ... още
На: 2016-01-21 17:47:29 преди: 2 години / 2 гласа / 5 точки / 0 коментара / 2230 прегледа
Новини: Групи от варненски рокери готвят мащабен протест срещу новите правила за Гражданска отговорност! Протестът ще е във Варна,в петък от 3 следобяд. Мястото, на което ще се съберат те е Катедралата, като там ще блокират движението. Рокерите са недоволни от мярката, която дерегистрира превозните средства, ако няма сключена Гражданска отговорност месец след отпадането им. Има много хора, които карат пр ... още
На: 2018-01-29 07:26:45 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3664 прегледа
Общество: Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" се очаква да поскъпне с около 10 процента. Това прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" Стоян Проданов, който ръководи една от големите компании в бранша. Моето очакване е за поскъпване в рамките на тези проценти, които виждаме последните 4-5 години. Трудно може да се очаква много голям скок, при положение че конкуренци ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X