Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Цветанов обясни коментарите за Китай и Русия като „преувеличени” . Призна, че е реагирал остро

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни последните си коментари за Китай и Русия като "преувеличени".

Той посочи пред Жени Марчева по bTV, че може би е реагирал прекалено остро, заради напрежението около двете страни в последните години.

Припомняме, че преди семица Цветанов обяви в парламента, че Русия и Китай са заплаха за мира и сигурността по света. Това предизвика острата реакция на БСП, а лидерът Корнелия Нинова попита дали Борисов ще се разграничи от своя заместник.

"Тръмп води война с Китай, а санкциите срещу Русия не стихват. Ние искаме да запазим нашите национални интереси и мога да дам за пример АЕЦ "Белене", където основен претендент за инвестиция е именно от Китай. Имаме забрана за държавна гаранция и страната ни да изкупува енергия на по-висока цена. България, ГЕРБ и Борисов ще защитим интересите ни. Ние искаме да имаме диалог с целия свят. Борисов показа, че можем да сме център на събитията", обясни още Цветанов.

"Сутринта обсъдихме с Борисов вътрешнополитическия план, консултирахме се и малко след това той проведе важна среща със сръбския министър-председател. Това е само част от политиката, която прави ГЕРБ.

БСП трябва да бъдат спокойни за отношенията Борисов-Цветанов-ГЕРБ. Ние защитаваме националния интерес на всяка цена", посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ по повод изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, която преди дни написа на страницата си във "Фейсбук", че има зейнала дупка между премиера и Цветанов.

Той обясни действията на БСП като кризисен ПР.

"Те не са партията, която бяха. Имат негодувания в групата, Бойчев ги напуска, за да прави бизнес. Следователно средата в България е добра за развитие и Нинова няма право да коментира негативно това. Аз нямам индивидуални срещи със Спас Панчев, но когато няма коректност, всеки търси политическия път и защитава интересите на партията си", допълни Цветанов.

"В момента в цяла Европа има напрежение в правителствата. Имаме различия с Патриотите, но ние сме коалиционни партньори и ще се разберем. Имахме разминавания по темата с цигарите, но аз мога да кажа, че това вече е изчистено.

В момента в Австрия акциза е 70%, което е напълно нереалистично. Няма да го увеличим с повече от 50-60%. Приходите на бюджета ще бъдат увеличени и го правим именно за това", допълни Цветанов.

Жени Марчева побърза да го поправи, че в Европа акциза на цигарите е 31% , но Цветанов я поправи, че не се говори за цяла Европа, а за страните от западната й част.

Източник: epicenter.bg

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-07-07 16:06:59 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 266 прегледа
Новини: Цветан Цветанов провеси нос в ефира на телевизията, защото трябваше да коментира абсурдното си изказване за Китай и Русия. Той призна, че коментарите му са били преувеличени, а острата му реакция била предизвикана от напрежението около двете страни в последните години. Припомняме, че преди седмица Цветанов обяви в парламента, че Китай и Русия са заплаха за световния мир и сигурността. Имаше остр ... още
На: 2016-03-01 15:36:47 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1341 прегледа
Политика: Цветан Цветанов призна от кулоарите на НС, че политиците са избързали с решението за създаване на специална комисия, която да нищи евентуалната намеса на Русия и Турция в нашата политика. Валентин Радев е човекът, който отговаря от тук нататък за реда в тази комисия и за нейната организация. Най-вероятно ще се направи изслушване от външната комисия на външния ни министър, чиито решения биват свър ... още
На: 2016-04-07 16:59:46 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 676 прегледа
Новини: Поредното обвинение бе повдигнато на шефа на бившето ДАИ Цветелин Цветанов, този път за подкуп. Информацията достигна до медиите благодарение на пледоарията на прокурора по време на едно от заседанията на Апелативния съд. Ареста на Цветелин Цветанов бе извършен края на март месец. Подозренията към него са свързани с ръководене на престъпна банда, която е рекетирала с така наречената такса "спокой ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X