Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Цветанов спретна луд драматичен театър за майките на децата с увреждания пред Диков.

Сашо Диков отиде в Кулоарите на НС и поговори с Цветан Цветанов, който направи същинско театро за майките и децата им с увреждания.

„Какво правим с майките? Ще направим ли всичко възможно до ваканцията тези протести да спрат?“, попита Диков. въпрос на Сашо Диков към цветан Цветанов в Кулоарите на Народното събрание .

„Ако проблемът можеше да се реши за пет минути или за два дни, или за един месец, или за два месеца, щеше да бъде решен.“, отвърна Цветанов.

От месеци се работило под ръководството на социалния министър. Имало си процедури, обсъждания, съгласувания на законопроектите и чак тогава да мине през МС и НС.

„Не мога да си представя, че не ви къса нищо тука като ги гледате тия майки!“, каза му Диков, виждайки, че Цв.Цв. се отплесва в законодателния параван.

„Чухте ли дебата вътре, който се водеше в парламента? И Спас Гърневски стана…„, побърза да замаже положението Цветанов.

-Айде, говорите за Спас като… въобще хора като Спас и Тома, хора, пребоядисали се сума ти пъти…

„Тук не говорим за политиканстване, а за човешки съдби“, видимо разигра драматизъм Цветанов, и продължи да налага Спас Гърневски за пример:

„Спас Гърневски даде личен случай с неговото семейство. Неговата внучка от 20 години е в тази ситуация. “

„Добре де, ЗАЩО не го решавате този въпрос? Толкова години – аз това не мога да разбера?!“, настоя Сашо Диков.

Цветанов поясни нещата така, че първо трябва да се разбере какво прави държавата в момента. После трябва да се провери какво може да се направи занапред и какво може да се вземе като мярка в по-кратки срокове.

Диков поиска да разбере дали законът на Мая Манолова ще получи подкрепа за бързо приемане – с цел да се уредят поне част от нещата по-бързо.

„Значи, Мая Манолова няма законодателна инициатива. Мая Манолова в момента прави действия, с които действително трупа един хубав рейтинг, но това не решава проблемите“, заключи Цветанов.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 494 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-08-10 12:35:55 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 63 прегледа
Общество: Майките на деца с увреждания са готови да опънат палатки пред социалното министерство заради несъгласие с последния вариант на законопроекта за хората с увреждания. Те са го получили късно снощи, предава Канал 3. На влизане в МТСП за работната среща майките не скриха разочарованието си и напомниха, че премиерът им е обещал съвсем други неща. "В този проект реформа няма, аз не разбирам защо е таз ... още
На: 2018-10-02 10:19:26 преди: 2 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 82 прегледа
Политика: Майките на деца с увреждания и техните роднини и поддръжници ще се съберат на пореден протест – в София и други населени места в страната. Причината е, че изтече крайният срок за приемане на закон, който да осигури реформата в системата за тези хора. Законът все още не е приет. Гражданството недоволство ще продължи да бъде под надслов „Системата ни убива“. Протестите няма да пр ... още
На: 2018-07-16 11:20:34 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 106 прегледа
Политика: Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната група към МТСП, която изготвя проекта на Закон за хората с увреждания, че досега изработеният законопроект за хората с увреждания е имитация на реформа. Припомняме ви, че омбудсманът внесе в парламента законопроект за личната помощ, който изработи съвместно с майки на деца с увреждания. Общественият посредник заяви под ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X