Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Цялата истина за „македонската“ кирилица на Путин и как соросоидите се готвят да ви погребат!

Около руско-македонската среща, на която Путин направи изказване, че кирилицата е отишла в Русия чрез „македонските земи“, се изговориха много глупости. Много глупости, много възползване. Да разгледаме малко по-подробно.

Първо да започнем от там, че дипломатическия език е много по-различен от този, който ползваме ние помежду. Жалко, че не хванаха как говоренето за македонска земя, а не за страна, само по себе си е грандиозно, но не по адрес на България, а на Македония.

По онова време разгледайте какво е било Македония и какво е било България. Ще разберете, че става на въпрос за един голям намек към нашата съседка. Днешната държава Македония по онова време е била малка част от България. Да, кирилицата може да е тръгнала от македонските земи, но от македонските земи на България. Пък и нали в Македония са великите потомци на Александър Велики, не са славяни.

Друга интересна подробност е, че по руските и македонските медии, в страните, които се явяват основни участници във въпросната случка, въпросният разговор не се коментира. Тук се възползваха да ни хлъзнат по темата за думите на Путин и гледай какъв цирк стана. Определено медиите, които са в една друга по-западна орбита, намазаха много.

Бойко Борисов привика посланика на Русия да говорят по темата. Той му даде да се разбере, че няма място за сензации. Вижда се кой е празнувал в България по случай 24 май и кой е празнувал в Македония. Екатерина Захариева пък не закъсня да се накара едно хубаво на Путин по Фейса, за да вдигне алармата. Нищо, че дори да имаше атака срещу България си има съответните механизми за противодействие. И със сигурност те не включват постване на статуси във Фейсбук.

Нататък… Защо за две думи на Путин се прави такава драма, а когато един наш любимец, който беше президент, ежедневно провокираше Русия и плюеше по нея, същите тези хора не казаха и дума. И сега може да се нарушат отношенията на страните ни, евентуално, тогава пък можеше със сигурност.

Отделно, как може Русия да слуша една камара глупости по неин адрес от български политици и да стои кротко. Да, може и наистина да е провокация по адрес на България, но със сигурност не е случайна.

Да не пропускаме и възможността тази сензация да се използва за изкуствена подкрепа за взимане на решения като за въвеждането на еврото например. Да се правят сензации и скандали, с цел някакво количество от русофилите в България да се ядоса и да не вземе позиция.

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: стоян На: 2017-05-28 08:55:03 Хaресва ми
guest-coment-1947
Браво страхотно не съм очаквал такъв точен анализ.Но искам да зная уважаеми дами и господа чий интереси обслужвате ,че сте русофили е видно,очевидно и очебийно.Че сте засегнати от предишния президент и търсите начин да си кажи те мнението е факт.Но не ми е ясно защо ?навеждате глава когато именно идола ви се опитва да унижи страната ни.Всички знаем как и кой измисля македонския език и по чий нареждане за да може да се раздели една по голяма държава колко то е по малка толкова по лесно можеш да я натискаш и тя да не може да отвърне.Далеч съм от мисълта да защитавам идеите на оня олигофрен предния президент но няма да застана на ваша страна с тоя коментар Не отвличай те вниманието на народа защото точно това целите.Ако ще защитавате азбуката ни защитавай ти я.Путин уважаеми дами и господа е президент на държава претендираща за първата най могъща сила. Ако президента не знае историята дадени държави нему прави чест да коментира или да оповестява лъжливи данни.А нашия ШУТ няма как да го забравим тоя смешник НО ТРЯБВА ЦЕЛЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА СИ НАПРАВИ РАВНОСМЕТКА КАКВИ ИДИ ЮТИ ИЗБИРА И СЛЕД КАТО ГО ВИДИ КАКЪВ Е ДА НЕ СЕДИ И ЧАКА А ДА СТАНЕ ДА НАДИГНЕ ГЛАВА И ДА СНЕМЕ СМЕШНИКА УРОНВАЩ ПРЕСТИЖА НА СТРАНАТА И В ЧАСТ НОС НАРОДА ((((((((((((МЕДИИТЕ ТРЯБВА ДА СА НЕЗАВИСИМИ ДА НЕ ОБСЛУЖВАТ НЕЧИЙ ИНТЕРЕСИ А ДА СЛУЖАТ НА НАРОДА И ДА СА РЕФЕРА НАБЛЮДАТЕЛЯ КОИТО ЩЕ ИНФОРМИРА НАСЕЛЕНИЕТО ЗА ДЕЯНИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИ,ДАЛАВЕРИТЕ НА БИЗНЕСА ,ДЕЯНИЯТА НА ПАРИЙ ПОЛИТИЦИ МАФИОТИ ТОВА ВИЕ РАБОТАТА КРАДЦИ СПАЗВА ЛИ СЕ ЗАКОНА СЪД ПРОКУРАТУРА И В ЧАСТНОСТ ИМЕННО ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ И УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
№ 2 Добавен от гост: андрей На: 2017-08-11 00:46:30 Хaресва ми
guest-coment-2228
Никой от нищо не се срамува Путин е чел такива книги и е учил това което ние никога няма да го научим всичко е интереси Путин каза ,че езикаът е дошъл от македонска земя което е така това му беше цел да приобщи Македония към Русия както Сърбия е златното дете на Русия и отговора на Америка не закъсня Веднага България и Македония подписа договор и се почна да се говориа Македония към Нато всичко е интереси и Русия и Америка си гледат интереса никой не се интересува от нас а Путин знае какво говори
№ 3 Добавен от гост: ??? На: 2018-05-16 16:46:45 Хaресва ми
guest-coment-2650
Стояне
Я, като сте толкова ведущи по въпроса с нашата азбука, си спомнете на къде са тръгнали да носят буквите светите братя (нещо да ви говори Великоморавия!?!?!?!?)пък тогава ми говорете чия е азбуката, да не говорим, че днес пишем на съвсем различна от тяхната азбука. После в кой град и коя област са родени братята Кирил и Методий??????? Преди да се пишете за познавач си напишете домашните и тогава давайте мнения.
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-11-19 17:14:32 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1469 прегледа
Светият синод на православната църква в Македония е готов да направи нещо революционно и нечувано до сега. Македонската църква може да признае Българската за Църква-майка, ако признаем тяхната църковна независимост. Това става ясно от писмо, което Македонската епископия е изпратила до Българската патриаршия. То бе представено пред БНТ. Македонската епископия датира от края на Втората Световна. Не ... още
На: 2017-01-30 16:08:11 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 974 прегледа
Потребители докладват за адска дискриминация от страна на мобилните оператори. Ако един СМС е написан на кирилица, не на латиница, той се таксува три пъти по-скъпо за СМС със 160 символа. "Десет години след признаването на българския език за официален език в европейския съюз, кирилицата за трета официална азбука, която Европейската централна банка слага на евробанкнотите, българската компания МТе ... още
На: 2016-06-06 13:52:40 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 439 прегледа
За ползите и негативите от използването на евор домейн eu на кирилица,говори в интервю за БНР проф.Аврам Ешкенази към БАН. С доза негативизъм за използването на този домейн ,проф. Екенази сподели ,че използванеото на домейн по-скоро би затруднило потребителите.Всички имена на домейни, регистрирани на кирилица, които използват разширението .eu ще преминат през процес на уеднаквяване, за да приемат ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X