Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Тумор на стомаха

Болестта заема едно от първите места като виновник за смърт. При мъжете се открива близо двойно по-често в сравнение с жените. Най-често засегнати са лицата на възраст от 50 до 70 години.

Рака на стомаха се развива в повечето случаи при болни с атрофичен гастрит, интестинална метаплазия и дисплазия. Освен това има данни, които свързват заразяванато с H. pylori като един от основните фактори за развитие на рак. При заразяване в детска възраст и последващо поява на хроничен гастрит, шанса за поява на тумор на стомаха се увеличава няколко пъти. Шанса за развитие на стомашен тумор е по-висок при пушене на цугари.

Не съществуват клинични симптоми характерни по отношение на ранния стомашен карцином. Анорексията и загубата на тегло са характерни за около 75% от засегнатите и често са знак за прогресиращо заболяване. Прогресирането на заболяването е последвано от поява на епигастрална тeжест, дискомфорт, болка, гадене и повръщане, ранно засищане. Около 70% от заболелите се оплакват от болки в епигастриума.

Диагностика на карцинома на стомаха

Фиброгастроскопията с множествени биопсии от рака са някои от най-точните методи за доказване на болестта.
КАТ на коремните органи определя степента на развитие на рака: степента на разпространеност на карциномът, наличието на близки или отдалечени метастази.
Туморнитe маркери имат минимална диагностична стойност.

Прогнозата е в зависимост стадият на тумурът.

Терапия
Хирургичното лечение е първи избор при заболелите със стомашен тумор.
Химиотерапия се включва при краен стадий на заболяването или като адювантна или неоадювантна лечение, но не води до повишаване на преживяемостта. Средната преживяемост на заболелите е от 6 до 10 месеца.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 6463 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-08-20 10:03:36 преди: 3 години / 4 гласа / 15 точки / 0 коментара / 27685 прегледа
Здраве: В страната на необятните възможности всичко е възможно. Лъчезар Дилов е имал тумор в главата, след като е претърпял операция се оказва, че тумора не е бил отстранен и си стои. Истинска история с истински хора. Видеото: ... още
На: 2017-02-21 16:22:19 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1217 прегледа
Здраве: Проучване откри две много популярни съставки в храната по магазините, за които до сега никой не говори, а се оказа, че са причина за затлъстяване за проблеми с червата и стомаха. Това са две емулсии с имена полисорбат-80 и карбоксиметилцелуоза. Те служат за предотвратяването на разпада на някои храни. Например ги има в много майонези и като цяло в обработката на храната. Дори в изключително ниски ... още
На: 2017-01-24 08:56:08 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 731 прегледа
Новини: Рускиня - муле беше задържана на летището в Банкок, след като откриха в стомаха й значително количество кокаин. Както съобщава ТАСС по думите на консула на РФ в Тайланд Владимир Соснов, руската гражданка РФ е била задържана на летището в Банкок на 17 януари и е обвинена в транспортиране на наркотици от Бразилия. «В стомаха на момичето са открити капсули, в които е бил скрит кокаин в размер на 65 ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X