Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Турция: сделката за С-400 с Русия е за 2,5 милиарда долара

Турция е готова да заплати 2,5 милиарда долара за четири дивизиона руски ракетни системи за противовъздушната отбрана С-400.

Преговорите, които се водят от няколко месеца между Турция и Русия приключиха и покупката на С-400 е факт.

Всички договоренности по отношение на техническите въпроси са изгладени и доставката на четирите ракетне батареи за сумата от 2,5 милиарда долара получи одобрение.

Събитията в Сирия и Ирак подтикна Турция спешно да търси система за противовъздушна отбрана.

Сред разглежданите варианти са били комплексите Patriot, които преди това бяха дислоцирани в Турция в рамките на партньорството на НАТО и бяха на турска територия, френските ракети Aster SAMP/T, китайската отбранителна система FD-2000 и руската С-400.

Руската система за противовъздушна отбрана е с голяма далекобойност, притежаваща способност за едновременно поразяване на различно количество цели даже и невидими самолети.

Друг положителен аспект е, че част от колосалната сума от 2,5 милиарда долара ще бъде финансирана за сметка на кредит, който отпуска Русия.

Военните официални лица са заявили, че кредитът, който ще бъде предоставен от руската хазна е в размер на 1,5 милиарда долара.

Унсал Ергел (Ynsal Ergel) - Tyrkei

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-07 09:19:52 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 649 прегледа
Новини: Защо ли? Защото американците одобриха бъдеща продажба на оръжия на стойност повече от 1,4 милиарда долара. Получателят е Саудитска Арабия, региона на вечния военен конфликт, в който все някоя държава е във война. Съобщението за одобрената сделка дойде от Пентагона. Ще припомним, че това е само една "скромна" част от оръжейното споразумение, което Тръмп сключи, докато беше на посещение в Рияд. Общ ... още
На: 2016-09-28 09:12:31 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 660 прегледа
Политика: Вероятно няма да се изненадате като ви кажа, че Джордж Сорос е налял най-много финансови средства в президентската кандидатура на Хилари Клинтън. Данните са официални и са на агенция Bloomberg. Общото състояние на Сорос възлиза на 24.7 милиарда долара, от които 11.9 милиона е налял в предизборната кампания на Хилари. Остава да се надяваме да спечели Тръмп - той поне симпатизира на Русия. Вторият ... още
На: 2016-02-24 22:20:24 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2664 прегледа
Свят: Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не счита руския народ за враг и изрази надежда за нормализиране на руско-турските отношения. Турският лидер допълни, че неговата държава не е враг на руският народ, дори всяка година турците приемат четири милиона туристи от Русия, което е невъзможно ако не обичат руснаците. Нашата търговия достигна 35 милиарда долара и ние искаме да достигнем ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X