Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Новини

Турция: сделката за С-400 с Русия е за 2,5 милиарда долара

Турция е готова да заплати 2,5 милиарда долара за четири дивизиона руски ракетни системи за противовъздушната отбрана С-400.

Преговорите, които се водят от няколко месеца между Турция и Русия приключиха и покупката на С-400 е факт.

Всички договоренности по отношение на техническите въпроси са изгладени и доставката на четирите ракетне батареи за сумата от 2,5 милиарда долара получи одобрение.

Събитията в Сирия и Ирак подтикна Турция спешно да търси система за противовъздушна отбрана.

Сред разглежданите варианти са били комплексите Patriot, които преди това бяха дислоцирани в Турция в рамките на партньорството на НАТО и бяха на турска територия, френските ракети Aster SAMP/T, китайската отбранителна система FD-2000 и руската С-400.

Руската система за противовъздушна отбрана е с голяма далекобойност, притежаваща способност за едновременно поразяване на различно количество цели даже и невидими самолети.

Друг положителен аспект е, че част от колосалната сума от 2,5 милиарда долара ще бъде финансирана за сметка на кредит, който отпуска Русия.

Военните официални лица са заявили, че кредитът, който ще бъде предоставен от руската хазна е в размер на 1,5 милиарда долара.

Унсал Ергел (Ynsal Ergel) - Tyrkei

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1927 прегледа
Публикувано на: 2017-07-16 07:34:53
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Турция: сделката за С-400 с Русия е за 2,5 милиарда долара
На: 2017-06-07 09:19:52 преди: 8 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 649 прегледа
Защо ли? Защото американците одобриха бъдеща продажба на оръжия на стойност повече от 1,4 милиарда долара. Получателят е Саудитска Арабия, региона на вечния военен конфликт, в който все някоя държава е във война. Съобщението за одобрената сделка дойде от Пентагона. Ще припомним, че това е само една "скромна" част от оръжейното споразумение, което Тръмп сключи, докато беше на посещение в Рияд. Общ ... още
На: 2016-09-28 09:12:31 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 658 прегледа
Вероятно няма да се изненадате като ви кажа, че Джордж Сорос е налял най-много финансови средства в президентската кандидатура на Хилари Клинтън. Данните са официални и са на агенция Bloomberg. Общото състояние на Сорос възлиза на 24.7 милиарда долара, от които 11.9 милиона е налял в предизборната кампания на Хилари. Остава да се надяваме да спечели Тръмп - той поне симпатизира на Русия. Вторият ... още
На: 2016-09-01 09:58:28 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 447 прегледа
Желанието на Tesla да придобие SolarCity е одобрено от Federal Trade Commission (FTC). Сделката за 2,6 милиарда долара е на път да се осъществи, като концерна е получил и необходимите разрешения от антитръстовите регулаторни органи, пишат от Vesti.bg. Мотивити си за сделката Tesla Motors обосноваха с желанието им да предложат източник на възобновяема енергия за автомобилите, които започнаха да пр ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0