Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Учени изчислиха шанса тази година да е края на човечеството - статистиката е ужасяваща!

Има шанс 1:500 да има глобална катастрофа, която да сложи край на човечеството в обозримо бъдеще, смятат някои статистици. Нов доклад твърди, че шансът тази година да има апокалипсис е 0.2%.

Университетът на Барселона и по-точно математикът Фергюс Симпсън са открили, че колкото повече популацията расте, толкова по-голям е шансът за край на света. Симпсън е изчислил, че до сега са се родили около 100 милиарда хора и ще трябва да се родят още толкова не Земята, че тя да изчезне. Шансът обаче не е толкова малък, колкото си мислите.

„В момент, в който 8 големи държави разполагат с ядрени оръжия (лидерът на една от които убива членове на собственото си семейство), не е удачно да си заравяме главата в пясъка. Опасно и безотговорно е да си мислим, че нищо не може да ни се случи“, казва той.

Според учените, не можем да избегнем непоправимия изход, но колективно може да отложим фаталния ден.

Ако си мислите, че шансът 500/1 е нищожен, ще ви припомня няколко събития, които се случиха при много по-малък шанс.

Лестър Сити спечели Висшата лига при шанс от 5000/1. Националният отбор на САЩ спечели олипмийско злато на хокей през 1980 при шанс от 1000/1.

Букмейкърската компания LadBrokes е изчислила, че шансът Доналд Тръмп да спечели изборите и Лестър да стане шампион е общо 4,530,905/1, но въпреки това тези неща се случиха.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 922 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-30 14:11:16 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 951 прегледа
Новини: Има шанс 1 към 8 Земята да бъде ударена от голяма соларна буря до 2020 година, която може да остави света без Интернет, телефони и много други неща, на които модерния човек разчита. Учени предупреждават, че има приблизително 12 процента шанс до края на десетилетието да ни застигне слънчева буря. Например тази, която ни е ударила преди 150 години, е била толкова силна, че южните и сияния са били ... още
На: 2016-05-21 16:59:03 преди: 2 години / 4 гласа / 9 точки / 0 коментара / 41120 прегледа
Здраве: Някои изследвания на учените гласят, че до голяма степен зависи от късмета ни дали ще се разболеем от рак или не. Друга част от проучвания казват обаче, че нашите навици са от ключово значение. Елиминирайки някои от вредните такива, ние можем драстично да намалим шанса от заболяване от рак. Алкохолът трябва да се консумира само в умерени количествата, цигарите да се спрат, теглото да се вкара в н ... още
На: 2015-12-22 10:50:55 преди: 2 години / 11 гласа / 41 точки / 0 коментара / 55378 прегледа
Геополитика: Папа Франциск обяви на тълпата на площад Свети Петър във Ватикана, че това Рождество Христово може би е последно за човечеството. В мрачна реч Папата каза, че днешното хаотично състояние на света ознаменува началото на “края” и че през следващата година, светът ще бъде неузнаваем. Папа Франциск дори си позволи да обяви официално началото на Третата световна война. Понтифът дори раз ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X