Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Учени назоваха най-раните видими симптоми на рак, които се появяват от 3 до 5 години преди...

Напоследък всички говорят за рак, неговото диагностициране, опасност и разпространение. Страховете са напълно оправдани, защото онкологията ежегодно отнася неимоверно голям брой животи. 

В същото време, ранната диагностика и лечението на рака значително увеличават шансовете за положителен резултат. Проблемът е в това, че няма почти никакви симптоми в началния стадий, но все пак някои сигнали на тялото помагат за откриването на онкологията от 2 до 5 години преди началото на стремителното й развитие.

Рак на гърдата

Първите симптоми на появяващия се проблем може да са новообразувания или внезапна деформация на гърдите при жените. Тревожен сигнал освен това е и асиметрията на млечните жлези. Ако бюстът започна да променя формата си, а зърната - цветът и също така се появят и уплътнения, трябва незабавно да отидете при лекар. Също така за онкология може да подсказва появата на сърбеж и обриви, които не са свързани с менструация или бременност.

Рак на черния дроб и белия дроб

Ако човек не вдига температура при простуда в продължение на няколко години, това не е повод за радост. Напротив, това показва, че имунитетът на индивида е така отслабен, че той не може повече да функционира нормално и да реагира на агресията от вируси и бактерии.

Честото събуждане в 1 - 3 часа през нощта говори за рак на черния дроб. А ако това се случва в 3 - 5 часа, не е изключено проблемът да е в рак на белите дробове. Такива събуждания могат да се наблюдават в продължение на 2 - 3 години.

Дългосрочното усещане на умора и слабост също може да показва рак на черния дроб, особено ако се наблюдава и загуба на тегло, която не е свързана с диета. Това е така, защото именно черният дроб носи отговорността за поддържането на пълноценния метаболизъм и процеса на почистване на тялото.

Рак на червата

Продължителният запек може да бъде основният симптом на онкологията, тъй като чревната лигавица е раздразнена от вредните токсини. При нормални условия, желанието да отидете до тоалетната се проявява сутрин, когато тялото трябва изисква да бъде изчистено от токсините.

Сред другите неочевидни симптоми на онкологията, учените посочват отсъствието на акне в продължение на няколко години, дори ако в менюто присъстват мазни и сладки храни. Освен това усещането за глад при развитие на онкология може да се притъпява. 

Друг признак на рак е постоянното усещане, че ви тресе, а  температурата е в нормалния диапазон. Това е особено очевидно в края на ден, когато и кръвоносните съдове върху очната ябълка стават видими./zdrave.to

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-08-03 05:51:35 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 469 прегледа
Наука: Учени от университета в Саутхемптън, Великобритания, смятат, че са разкрили тайната на Бермудския триъгълник, пише Sailingscuttlebutt. Изданието припомня, че за последните 100 години в района са загинали повече от 1000 души. Изследователите са допуснали, че причина за масовите корабокрушения са 100-футови вълни (около 33 м), които са появяват в Бермудския триъгълник. Вълните са забелязани за пър ... още
На: 2018-04-20 21:44:40 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 371 прегледа
Здраве: Сърдечният удар е едно от най-страшните неща, които могат да застигнат човек. Причинява се от нарушен кръвоток към сърцето. Познаването на предварителните симптоми е животоспасяващо. Следните фактори са особено валидни за жените, които по-вероятно могат да претърпят мълчалив инфаркт, също така риска може да е увеличен от някои специфични женски състояния. 1. Болка в гърдите и при мъжете, и при ж ... още
На: 2016-08-08 20:07:52 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1185 прегледа
Видео: Чудотворната икона е на Света Богородица със седем стрели в ръка и е кръстена "Успокоение на злите сърца". За нея се носят легенди, че предрича природни бедствия и терористични нападения. Иконата на Света Богородица в момента е в България. Пристигна от Москва и ще остане в страната два дни. Днес бе донесена във Велико Търново търпеливо очаквана от десетки вярващи, които искат да се докоснат до чу ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X