Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

Учени откриха в Египет древно селище с погребани живи египтяни преди 7 хиляди години!

Археолози намериха в Египет погребения на хора, които са на повече от 7 хиляди години. В провинция Сохаг по средното течение на Нил учени откриха селище с погребани в него живи египтяни. Според експертите то се относя към додинастическият период, което е приблизително 5300 години преди нашата ера.

Там в древният град Абидос, археолозите открили 15 гробници на високопоставени чиновници във формата на пресечени пирамиди с погребални камери, които са заринати на няколко десетки метра вертикално под земята.

Всички гробници се отличават една от друга не само по форма, но и по планировка. Някои от тях са 14 метра дълги и значително превъзхождат по размери други пирамиди на фараони в Абидос.

Преди това учените считаха, че най-първите в историята гробници се намират на територията на комплекса Сакара, разположен южно от Кайро и построен по времето на първата династия на фараоните (3000-2800 година преди нашата ера).

Но, сегашната находка на погребения с множеството погребални камери на възраст от 7 хиляди години преди нашата ера се оказва, че са първите открити и то именно в Абидос.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-16 09:04:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1329 прегледа
Технологии: През 20-те години на ХХ век професор Торнуел Джейкобс посещава Египет, за да види гробниците на фараоните. Ученият бил поразен от видяното и разбрал, че за своето време древните египтяни вероятно без да подозират са създали идеална капсула на времето. Затова ученият решил да създаде цяла стая, която назовал ... още
На: 2016-02-18 17:28:41 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1156 прегледа
Новини:  В мрежата бе публикувано и разпространено видео с необичайна бойна машина. Според придружаващата видеото информация тази странен "танк" е произведение на кюрдските националните сили за самоотбрана. И с негова помощ те се борят с ИД в Сирия.  Под металните пластовете във вид на броня се различават очертанията на конвенционален камион с три оси. Основното оръжие му оръжие е картечница с голям кали ... още
На: 2016-08-25 10:26:13 преди: 2 години / 10 гласа / 48 точки / 0 коментара / 1851 прегледа
Новини: Специален агент Владимир Лисичков от ФБР, най-добрия експерт в сферата на паранормалното и конспиративните теории в Европа и екип британски археолизи, откриха останки на мъж, за който се смята, че е починал поне преди 3500 г. в Египет. Това стана ясно на пресконференция, излъчена на живо в официалната фейсбук страница на Пападакис и Лисичков: https://www.facebook.com/dosietatanavladi. Краката на ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X