Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

Учени откриха в Египет древно селище с погребани живи египтяни преди 7 хиляди години!

Археолози намериха в Египет погребения на хора, които са на повече от 7 хиляди години. В провинция Сохаг по средното течение на Нил учени откриха селище с погребани в него живи египтяни. Според експертите то се относя към додинастическият период, което е приблизително 5300 години преди нашата ера.

Там в древният град Абидос, археолозите открили 15 гробници на високопоставени чиновници във формата на пресечени пирамиди с погребални камери, които са заринати на няколко десетки метра вертикално под земята.

Всички гробници се отличават една от друга не само по форма, но и по планировка. Някои от тях са 14 метра дълги и значително превъзхождат по размери други пирамиди на фараони в Абидос.

Преди това учените считаха, че най-първите в историята гробници се намират на територията на комплекса Сакара, разположен южно от Кайро и построен по времето на първата династия на фараоните (3000-2800 година преди нашата ера).

Но, сегашната находка на погребения с множеството погребални камери на възраст от 7 хиляди години преди нашата ера се оказва, че са първите открити и то именно в Абидос.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-16 09:04:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1320 прегледа
Технологии: През 20-те години на ХХ век професор Торнуел Джейкобс посещава Египет, за да види гробниците на фараоните. Ученият бил поразен от видяното и разбрал, че за своето време древните египтяни вероятно без да подозират са създали идеална капсула на времето. Затова ученият решил да създаде цяла стая, която назовал ... още
На: 2016-02-18 17:28:41 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1147 прегледа
Новини:  В мрежата бе публикувано и разпространено видео с необичайна бойна машина. Според придружаващата видеото информация тази странен "танк" е произведение на кюрдските националните сили за самоотбрана. И с негова помощ те се борят с ИД в Сирия.  Под металните пластовете във вид на броня се различават очертанията на конвенционален камион с три оси. Основното оръжие му оръжие е картечница с голям кали ... още
На: 2016-11-29 09:05:45 преди: 1 година / 5 гласа / 14 точки / 0 коментара / 28777 прегледа
История: На антарктическия шелф учени откриха три пирамидални обекта, които могат да се окажат постройки от древна цивилизация. Изследователите на Антарктида направиха уникално откритие – на шелфе на леденият континент намериха пирамиди, които могат да се окажат постройки от древна цивилизация. След подробно изследване на обектите геолозите дошли до извода, че пирамидите не са образувани по естеств ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X