Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Учените дадоха обяснение защо за мъжете е вредно да носят злато

Корана забранява на мъжете да носят коприна и злато от векове. Докато за жените няма такава забрана. От древни времена се пренася легендата, че златото влияе лошо на кръвта на мъжете, а на жените положително. 

Учените обаче дадоха разяснение не от гледна точка на религията, а от чисто медицинска. Интересното в случая е, че автора на Корана е притежавал завидни знания за цивилизацията по онова време, но хората нямало да го разберат, затова е било по-лесно да наложи забрана на златото, така нареченият /харам/.

С времето скъпоценният метал започва да се окислява и отделя продукт на химична реакция. Този химичен продукт оказва негативно влияние на мъжките полови жлези и може даже да достигне до разстройство в сексуалната сфера.

Нормалната работа на жлезата може да се наруши даже от милиграм оксидирано злато независимо от пробата. Интересното е, че на здравето на жените златото не оказва отрицателно влияние. Учените обясняват това с хормоните и половата система на женският организъм, които са защитени от външно въздействие.

Освен това пръстените влияят на здравето, защото на пръстите са съсредоточени повечето нервни окончания.

Естественно, при надяване на пръстен ние физически въздействаме за предаване на нервните импулси и влияем на своето състояние, затова е по-добре да не се носят тесни пръстени.

Тесните пръстени предизвикват дискомфорт на пръстта и може да предизвика остеохондроза и радикулит.

По мнение на учените златото, от което е прието да се изработват брачни халки, оказва специфично тонизиращо въздействие на женският организъм, а на мъжкият така действа среброто.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-20 11:33:00 преди: 1 година / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 27570 прегледа
На борда на "Союз-18" под управлението на Василий Лазарев и борден инженер Олег Макаров, които успяха да се скачат със станцията "Союз-4" с промяна на екипажа, се е случила много странна история, за която все още учените нямат никакво обяснение. ... още
На: 2017-10-19 15:27:05 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 324 прегледа
Процедурата по кръвопреливане се счита за една от най-разпространените в медицината. Когато се подбира донор за кръв основно се съблюдава кръвната група и Rh факторът, но резултати от изследване на холандски учени показват, че пола на донора и на реципиента са също от голямо значение. Специалистите от Медицинския център на университета в Лайден са проучили здравословното състояние на 31 118 рецип ... още
На: 2016-01-22 16:06:22 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2731 прегледа
Група иманяри се разминаха насмалко от устата на разярена мечка. Те тръгнали из Родопите да търсят злато. Имали сведения, че могат да открият самородно злато. Двамата материалисти влезли в пещера с металотърсач. Познайте какво намерили там? Със сигурност не са успел да се докоснат до самородното злато. Посрещнала ги обаче ядосана мечка, която смята пещерата за своя територия. Добре, че са мечките ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X