Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Угодно на управниците, от МВР отричат за задържаните журналисти на Биволъ! Скандала става огромен!

От МВР отричат да са извършили ареста на журналистите Димитър Стоянов и неговия румънски колега. Информацията е на Правен свят, цитирайки вътрешното министерство.

"На 11 септември т.г. в ГДБОП е получен сигнал от журналист за намерение за извършване на действия, които ще прикрият корупционни престъпления - унищожаване на материали, свързани с обществени поръчки. След създадената необходима организация и проверка на сигнала, през вчерашния ден на територията на Перник са проведени оперативни действия от служители на ГДБОП и ОДМВР-Перник. В района на установеното място са задържани три лица, които в последствие са се представили като двама журналисти и адвокат.

Те са отведени в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района, са освободени", казали от МВР.

От Асоциацията на европейските журналисти са получили много сигнали за задържането. Повече информация не са успели да получат от МВР. От Дирекцията в Перник им затварят телефона. От София се опитват да съдействат, но и те нямат успех в комуникацията в Перник, тъй като дежурният там отказва да говори, защото „не е говорител, за да дава изявления“.

Мая Манолова обяви задържането като неоснователно и противкозаконно.

"Настоявам за пълна информация и публичност по случая, адекватни действия и търсене на дисциплинарна отговорност, ако бъдат установени превишаване на правомощията от страна на служителите на МВР. Липсата на информация остава впечатление в обществото, че е направен опит за възпрепятстване на журналистическо разследване", написа омбудсманът в социалната мрежа.

Дами и господа, ето това е правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ – мафия и цензура, отнемане на човешки права.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 283 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-09-14 02:00:47 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 8115 прегледа
Гласът на народа: На 13-ти септември вечерта се случи нещо, което е показателно за състоянието, в което България. България е окупирана, България е в робство. Превзети сме от корумпирани бюрократи-престъпници, които са готови на всичко, за да постигнат целите си и да се облажат с народните милиони. Препечатваме статус на Биволъ, който се касае до задържани журналисти, които са били на път да разкрият една от най-го ... още
На: 2018-09-14 11:41:24 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1346 прегледа
Общество: Съобщихме ви за задържането на журналист от Биволъ и негов румънски колега. Всичко е във връзка с разследването #ДжиПиГ*йт. То бе представено от румънските колеги на Биволъ от Rise Romania. Те са запознали ОЛАФ с него вчера. Касае се до измама с европейски средства за земеделие. Двамата журналисти тръгват по следите на далаверата и се натъкват на горене на документи. Искат да направят репортаж, с ... още
На: 2015-10-20 17:08:24 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 605 прегледа
Новини: Министерството на външните работи нареди да се допуснат само 4 телевизии в НДК в изборната нощ. Използва се мотивът, че зала 3 на НДК, където ще се провеждат пресконференциите е малка. Ние обаче не вярваме! Като видиш, че допускат само БНТ, TV7, bTV и Нова ти става ясно, че става на въпрос за манипулация. Това са телевизиите, които отразяват най-необективно и са склонни да бъдат послушни. Явно Мит ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X