Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Усилията на Москов не борят болестите, а ги подкрепят!

Да, звучи абсурдно, но не е. Министерството на здравеопазването и НЗОК продължават с балтиите. Че в самите болници неуредици има, това е факт. Но трябва ли орязванията да са точно свързани с лечението на най-отвратителната болест - рак.

Лекарите са поискали от НЗОК малко повече пари за клиничните пътеки свързани с онкологията, а в резултат експертната оценка намалява заплащането към болниците от 470 на около 200 лева. От болниците заявяват, че така всеки един излекуван пациент ще ги вкарва в загуба. Неизбежно е да има закриване на места за лекуване на онкоболни.

От касата и НЗОК обаче са въодушевени от новия си механизъм за работа на болниците, в който щели да си купуват дейност от болниците. Наложените ограничения за брой лекувани били само ориентировъчни и реално нямало да има никакви лимити.

Ако обаче една болница е под лимита за определен период, остатъчните пари няма да бъдат дадени, нито пренасочени за следващ период. Определено здравеопазването е поредната област, която ще разчита на икономии, за да преживява.

Къде са парите, които събрал Борисов от спиране на контрабанда? Къде са механизмите за произвеждане на стойност, господин финансов министър? Със заемите на Влади "Балтията" Горанов и смешните му икономии до кога?

 

loading...
Рейтинг: 4.5 звезди | 4 гласа | 18 точки | 1 ком. | 675 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-29 17:29:12 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 997 прегледа
Свят: Реформаторският блок определя представянето си на парламентарните избори като слабо, в тази връзка Националният координационен съвет прие оставката на Политическия съвет на Блока. Това заяви Петър Москов  по време на брифинг след заседанието на Националния координационен съвет на Реформаторския блок. Той каза, че Реформаторският блок остава заедно, както преди, така и след изборите. Според него р ... още
На: 2015-08-30 19:53:05 преди: 2 години / 4 гласа / 12 точки / 0 коментара / 1891 прегледа
Новини: Отново хванахме в крак кликата на ГЕРБ! МАМАЯТ НИ С ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА И КРАДАТ ОТ БЕДНИЯ ГРАЖДАНИН! Става на въпрос за лекарството Ксозал, но не и само за него. У нас опаковка от 20 таблетки се продава за малко над 23 лева - грубо 12 евро. В съседната ни Гърция, 30 таблетки от същото лекарство струва 6,70 евро или малко над 13 лева! Разликата за еднакъв брой таблеките в цената е тройна! БРАВО ... още
На: 2016-06-10 13:58:16 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 565 прегледа
Новини: В България няма вероятност да е разпространен вируса Зика, успокоява министър Петър Москов. Не е регистриран доказан случай. Няма и потенциална опасност на база данните на европейски институции за вируса Зика. Опасения се появиха, защото в страната има видове комари, които са само потенциални преносители на вируса. Това отбеляза министърът на здравеопазването Москов от парламентарната трибуна в о ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X