Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

В Холандия мъже политици ще носят къси поли в защита правата на жените

Мъжете от четири основни партии в Холандия след събитията в Кьолн решили да направят една необичайна дори скандална акция в знак на солидарност с активистите за правата на жените.

  На 16 януари представителите на политическите групи организирано ще излязат на централния площад на Амстердам облечени в къси поли. Така те искат да изразят своето недоволство към думите на кмета на Кьолн Хенриет Рекер която предложи на жените " да се държат на една ръка разстояние" от непознати, за да избегнат посегателства.

 - Твърде често вината за сексуално насилие се прехвърля на самите жени. Като им се казва, че не трябва да носят къси поли. Но това не е решение на проблема. Късите полите не са виновни! - Написа един от участниците планираният флаш моб на страницата си в социалната мрежа.

 Мъжете политици решили с тази своя акция да подкрепят жените и да ги накарат да се чувстват по-уверени, че обществото им е свободно и ги подкрепя напълно.

 - Решихме да променим ролите и да отдадем почит на полите и свързаната с тях свобода. Ние ще оголим коленете си в полза на едно свободно общество, където жените могат да ходят по улиците денем и нощем. - Обясниха организаторите.

 Интересно ако пълчищата разгонени мъже от африкански и азиатски произход ги нападнат кой ще им помогне? Не е ли по добре да приемат закони които да отговорят на нуждите и правата на жените и да се разправят с насилниците строго и безцеремонно?

 Но явно за хонладските мъже обличането на къси поли ще спре разгонените мъже от домогвания над женската част от обществото!

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-19 07:44:16 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 668 прегледа
Новини: Турската полиция задържа мъж, който напада жени само защото те носят къси панталони. Както беше съобщено от вестникът "Доган" мъжът нападал жените с викове: "Тези, които носят къси панталони, трябва да умрат!" и след това ги ударял в лицето. Полицията заявява, че нападателят бил ядосан от облечена жена с къси панталони, която е била в автобус, където той се е возил. След като бил арестуван, се ... още
На: 2016-01-17 12:10:33 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 931 прегледа
Новини:  Както преди дни писах хонладски политици възмутени от изказването на кмета на Кьолн Хенриет Рекен в обръщение към дамите да " се държат на една ръка разстояние" от непознати.  Представителите на политическите коалиции в Холандия проведоха своя протест с мини поли в центъра на Амстердам. На такова действие те се решиха в отговор на мащабните атаки извършени от имигрантите срещу европейки в навече ... още
На: 2017-04-24 19:42:33 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 712 прегледа
Геополитика: ООН включи Саудитска Арабия в Комисията по защита на човешките права и в частност статута на жените по света за следващите няколко години. Куриозът ще бъде факт от 2018 до 2022 година. Избирането на Саудитска Арабия като защитник на правата на жените е като да направиш подпалвач шеф на пожарната в града. Това е абсурдно, се разнесе коментар на възмущение от решението на организацията. Наред ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X