Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / История

В Италия издирват потънал преди 2000 години кораб, служил за оргии на императора Калигула

Италиански водолази проучват дълбините на езерото Неми в издирване на “кораба на партита”, на който римския император Калигула е провеждал своите оргии преди две хиляди години.

Корабът Неми е добре известен на историците, като символ на щедроста на Калигула. Това са чифт огромни плаващи дворци с дължина 230 и 240 фута, които са били истински разкошни круизни лайнери за своето време.

Те са били снабдени с платна от пурпурна коприна и декорации от злато, мрамор и мозайки.

Корабите са притежавали водна канализация и централно отопление.

Римския историк Светоний е описал, че проектът на Калигула е бил “препълнен с вани, галереи и салони, украсени с множество лози и плодни дръвчета”.

Когато Калигула, само четири години след своето царуване е бил убит от телохранителя си Херейей, корабите са били умишлено потопени в езерото Неми.

В продължение на векове местните рибари изследвали дъното и успели да извадят малки артефакти, които продали на туристи.

През 1932 година двата съда били извадени от дъното на езерото по заповед на италианския диктатор Бенито Мусолини.

Корабите били поставени в музей, но по време на Втората Световна Война в битка между американските и немските войници музеят изгорял и двата кораба били унищожени в огъня.

Но, италианските власти считат, че има и трети кораб, който Мусолини не е извадил.

“От документи издадени през 15 век знаем, че един от корабите е потънал в района на езерото, различно от мястото, където са открити другите два кораба по време на фашистската ера”, споделят изследователите.

Водолази от Агенцията за гражданска защита на Италия в момента използват хидролокатор за търсене в ниската част на езерото пропадналия трети съд.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1316 прегледа
Публикувано на: 2017-04-06 10:12:23
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: В Италия издирват потънал преди 2000 години кораб, служил за оргии на императора
На: 2017-11-07 17:13:20 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 842 прегледа
Прокуратурата в Италия започва разследване за смъртта на 26 момичета, основно тийнейджърки, които са открити по крайбрежието на Апенините. Те са от нигерийски произход. Би Би Си има информация, че момичетата са били в лодка заедно с бежанци. Три от телата са били изхвърлени зад борда. Вероятно са убити по време на пътуването, а до тогава са били зверски изнасилвани от другите. Има разпит на 5 м ... още
На: 2017-07-24 08:18:04 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1752 прегледа
Британски водолази откриха до бреговете на Исландия немски товарен кораб от времето на Втората Световна Война натоварен със съндъци със злато. Предполага се, че златния товар е принадлежал на нацистите. Находката може да е на стойност около сто милиона долара, пише британския вестник Daily Mail. Както пише вестника, членовете на британската компания Advanced Marine Services са намерили на кораб ... още
На: 2017-05-21 11:51:11 преди: 9 месеца / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 9280 прегледа
По информация на сайтът "Ура", откривател на извънземния кораб е руснакът Валентин Дегяртов. Той твърди, че е открил катастрофирал кораб на извънземни. Откритието станало съвсем случайно, докато обикалял земното кълбо с Google Earth. Стигнал до координатите 73°13'55.09 J, 71°57'12.98 З в южния континент, на около 170 км от океана. Дегяртов смята, че космическият кораб се е ударил в ледовете и ост ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0